Varmistakaamme suorat eduskuntayhteydet

Kaupunginvaltuutettu Joukamo Kortesalmi (ps.) korostaa, että kuusamolaisäänestäjät ovat jo vuosikymmeniä menestyksellisesti luottaneet Oulun suunnan poliittisten toimijoiden edunvalvontaan.

Eduskuntavaalit ovat kovan luokan koitos. Ne ovat sitä erityisesti maamme pohjoisosissa, missä etäisyydet ovat valtavat. Kuusamon kohdalla vaikeustekijät vain korostuvat, koska sijaintimme on vaalipiirin koillisloukossa ja vieressä on vielä vahva maakuntaraja henkisenä äänestysesteenä Kainuun suuntaan. Mitään ei tule kenellekään ilmaiseksi näillä lähtökohdilla. 

Olen hämmästellyt moneen otteeseen tehtyjä ehdokasvalintoja paikkakunnallamme läpi puoluekentän, missä ehdolle ei ole asetettu jo poliittiset kannuksensa ansainneita paikallisvaalimenestyjiä, vaan päinvastoin ilmeisesti heitä, joilla hinku itsellään on ollut suurin. Listojen kasaamisella käytännössä varahenkilöiden varaan eivät puolueet tule saavuttamaan optimaalisinta vaalitulosta. 

Paikallisehdokkailla jalat ilmassa

Jokainen politiikkaa läheltä seuraava tietää sen, että huhtikuun vaaleissa Kuusamosta ei tule menemään läpi kukaan nyt tarjolla olevista ehdokkaista. Yksinkertaisesti riittävä poliittinen katu-uskottavuus puuttuu jokaiselta. Kunta- ja aluevaalit olisi kaikkien nyt tyrkyllä olevien pitänyt käydä aivan toisenlaisella tunnollisuudella kuin on tehty. Puutteellinen pohjatyö valitettavasti kostautuu. 

Kuusamolaisehdokkaan pitäisi saada kannatusta yli puoluerajojen läpipääsyn mahdollistamiseksi, mutta eihän sellainen ole alkuunkaan mahdollista, koska kenelläkään ehdokkaista ei ole suvereenia kannatuskaulaa edes omien puolueidensa kilpailevien ehdokkaiden joukossa juuri käydyissä kuntavaaleissa. Pohja ja perustus eduskuntavaalimenestymiselle siis puuttuu tykkänään. 

Ehdokasvalinnan virheet korjattavissa

Vielä olisi hetken verran aikaa jäljellä tehdä välttämättömät ja tarpeelliset muutokset ehdokasryhmitykseen ennen varsinaista listojen sisäänjättöpäivää. Se on selvää, että vaaleihin valmistautumisaikaa on jo menetetty ratkaisevasti, mutta esimerkiksi vaalipiirin etelälaidalla ehdokkuuksista vetäytymistä on jo tapahtunut. Putinin periaatteella soitellen sotaan lähtö kuitenkin tulee kostautumaan myös eduskuntavaalirintamilla!  

Pääosassa puolueista Oulun suunnan ehdokkaiden tunnettavuus koko vaalipiirin tasolla on aivan omaa luokkaansa. Niin on myös heidän kotikenttäetunsa muodostama monikymmenkertainen äänestäjäkuntareservinsä verrattuna Kuusamon kulmakuntaan. Pikkuprintit paikallislehdessä ovat kokonaisuuteen nähden vain nyansseja. Lisäksi some-esilläololla lähinnä omalla suppealla Facebook-seinällä moni pettää vain itseään. Massat jäävät tavoittamatta. 

Politiikka on luottamuslaji

Jokainen äänioikeutettu käyttää toki äänensä tasan haluamallaan tavalla. Itse annoin oman ääneni viime eduskuntavaaleissa läpipäässeelle ehdokkaalle, jonka kautta yhteydet eduskuntaan ovat pelanneet. Tunnen hänet jo pidemmältä ajalta henkilökohtaisesti. Hänen ajatusmaailmansa voin allekirjoittaa, samoin kuin hänen esillä pitämänsä asiakokonaisuudet kolahtavat erittäin osuvasti juuri näille kairoille. Oulusta käsin on ennenkin Kuusamon ja koko Koillismaan asioita hoidettu pitkät ajanjaksot. 

Yhteisten asioiden hoitaminen politiikan parissa on joukkuelaji. Yksinäiset ratsastajat sen sijaan kuuluvat lähinnä valkokangasmuistoihin menneiltä vuosikymmeniltä. Perussuomalaisilla on nyt vahva kärki ehdokaslistassa – istuvat kansanedustajat ja varakansanedustaja Eila Aavakare Kainuusta. Heidän ohellaan monta kovaa nimeä Oulun seutuvilta, joista tarkemmin jatkossa. 

 

Joukamo Kortesalmi (ps.) 

kaupunginvaltuutettu 

joukamokortesalmi
Perussuomalaiset Kuusamo

Perämetsien mies, joka vastustaa viimeisen asti kaikkinaista metsäholhousta. Maaseudun metsätalousyrittäjä ja jatkojalostaja, jolle metsänkasvatus on: ammatti, elinkeino, työ, harrastus ja intohimo.
Kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu