Korona-ajan hautajaiset

Aika mielenkiintoista on näin korona-aikana on järjestää hautajaisia.

Perhepiirissä on tulossa hautajaiset. Seurakunta noudattaa määräyksiä ja on ilmoittanut, että siunaustilaisuuteen saa osallistua 10 henkilöä.  Mietitäänpä tilannetta. Kuusi henkilöä toimii tilaisuudessa kantajina, seurakunnasta on mukana pappi ja kanttori. Varsinaisia hautajaisvieraita saisi olla peräti kaksi. Leski ja vainajalla on kaksi lasta ja vainajalla on vielä sisko. Sääntöjen mukaan toimittaessa, pitäisi yksi lapsi ja sisko heittää tilaisuudesta ulos?

Ajatellaampa isoa sukua. Miten valita mukaan tulijat, hyvin lähellä on, ainakin riitaisessa suvussa, kiistat siitä kuka pääsee ja kuka ei. Miksi tuo , miksi en minä. Onneksi meillä ei tuo ongelmia aikaansaa, mutta aivan varmasti joissain suvussa.

Olisi viisasta, että asiassa voitaisiin maalaisjärkeä kayttää. Paikkakunnan kirkossa on 1000 istuinpaikkaa, eli melko suuri määrä voisi olla paikalla, ilman että turvaväleissä olisi ongelmia. Ymmärrän, että korona on vakava asia, eikä tämä ainoa järjetön tilanne ole. On selvää, että päättäjät toimivat liian usein harkitsematta ja kaikkia seikkoja huomioimatta. Minusta päättäjissä pitäisi olla enemmän partasuu-ukkoja, eikä kokemattomia tyttöjä!

 

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu