Tarkempia tietoja rahankeräysmainoksiin!

Televisiossa pyörii jatkuvasti eri yhdistysten ja järjestöjen rahankeräyksiä. En kiistä, etteivät monet niistä ole tarkoitettu todellisille avuntarvitsijoille.

Asia, joka minua niissä vaivaa on epätietoisuus siitä, miten suuri osuus lahjoituksista menee keräyksen kohteille. Muistan lukeneeni keräyksistä, joissa keräyksen kohteelle menevä osuus on muutamia prosentteja. On väärin, jos keräykseen osallistuvat elättävät suuri tuloisia johtajia ja todelliset avuntarvitsijat saavat saavat vain murusia. Ymmärrän kyllä, keräyksen toteuttaminen aiheuttaa kuluja. Kysymys on vain siitä, ovatko ne kohtuullisia?

Luin kerran jutun kaverista, joka oli Helsingissä kesätöissä ikkunapesijänä. Hän pesi eri toimistojen ikkunoita, hänen mukaansa kaikkein hienoin toimisto oli Punaisella Ristillä.  Sanoi, ettei hän senjälkeen ole osallistunut Punaisen Ristin keräyksiin.

Minä henkilökohtaisesti en osallistu keräyksiin, ennenkuin edes suuntaa antava tieto on siitä, miten suuri osa rahasta menee keräyksen kohteelle.

Ehdotankin, että esimerkiksi televisiomainoksissa on tieto, mikä osuus lahjoituksesta menee avun saajalle ja miten paljon siitä jää keräyksen järjestäjille! Valistunut lahjoittaja haluaa tietää miten hänen lahjansa käytetään.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu