Älkää imuroiko viikonloppuna ( näin naapurissa )

.

kuva / T.S

Ydinvoimaloita on Ruotsissa viime vuosina aikaisempien hallitusten päätöksellä suljettu, ja nykyisellään n. 35 % energiasta tuotetaan ydinvoimalla.  Energian kulutuksen kasvaessa myös sähkön markkinahinta on ollut rajussa nousussa. Etenkin etelä Ruotsissa.

Holmenin Halstavikin ja Bravikin paperikoneet on jo kustannussyistä ajettu alas ja säätiedotus lupaa taas kylmenevää, polaaripyörre kun on istahtanut sopivasti pohjolan päälle ja pysyy paikallaan vielä ainakin viikon. 

Ruotsissa on nyt varauduttu käynnistämään öljykäyttöisiä voimalaitoksia. Muuten ei energia hyvinvointivaltiossa näin yllättävällä talvipakkasella piisaa. Kumma juttu on se.

Kuluttajien tuhlailevaan elämään puututaan myös nyt topakasti median kautta.

’Älä imuroi viikonloppuna ’, kuuluu ohje.

Imurin teho kai nykyisin n. 900 w, joka on EU n asettama uusi maximi pölynimureille. Jos jokainen talous ( n. 5,5 miljoonaa ) imuroi vaikka tunnin verran, niin kulutus 55 000 000×900= 49 500 000 00 w. Ts. 4950 megawattia.

SVT / linkki

Ongelmat eivät lopu tähän. Vesivoiman tuottamisen ylle on nyt yllättäen muodostunut mustia saastepilviä. EU komission mukaan vesivoima ei ole hyvä vaihtoehto, koska voimalaitosten padot aiheuttavat valtaisasti metaani ja CO2 päästöjä kiihdyttäen näin ilmastomuutosta. Uutta asetusta aiheeseen liittyen Brysselistä kaavaillaan v:lle 21.

SVT / linkki

Käärmeöljykauppiailla on odotettavissa sangen tuuheaa kaupankäyntiä lähivuosina. Tuulivoimaloita suunnitellaan nyt maalle ja merelle kiihtyvällä tahdilla, kansalaisilta liiemmin kyselemättä.

Mm ssa Microsoftin suuren konesalin energiatarvetta yritetään kattaa tuulivoimapuistolla, joka toimisi  n. 25 kilometrin päässä ja toimttaisi maan päällisellä avolinjalla ( 200 m leveä katu ) energiaa serverisalin tarpeisiin. Linja tarvitsee myös paljon uusia huoltoväyliä erämaahan.

Lupaa em. puiston rakentamiseen hakee norjalainen Njodr.

Det är det 40 verk som är upp till 280 meter höga i det 21 kvadratkilometer stora området väster om Storvik i Sandvikens kommun, och som sträcker sig in i Falun, det handlar om. / SVT

Merkillistä prosesissa on kiire. Asiaa on viety reippaalla kädellä eteenpäin Joulun, uuden vuoden ja loppiaisen välillä. ja paikalliset asukkaat ovat ihan käärmeissään, koska vastine piti jättää 31.1.

Korona aikana ruotsalaisetkaan kun eivät voi kokoontua.

Mielenkiintoista nähdä, milloin Ruotsin vahva raskas teollisuus ulosliputtaa itsensä sellaisiin maihin, joissa energian saaminen ei ole ongelma.

 

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ajankohtaisista asioista ja vanhemmista tavaroista ja kaikenmaailman romuista, sekä juoksemisesta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu