Apua Ukrainaan ASAP

 

Leopard2                                                                                                                                  Foto MatthiasKabel / Wikipedia

Taistelut ovat tuhonneet valtavasti Ukrainan infraa.

Kymmenen kuukautta on Ukrainaa autettu, ja valitettavasti jätetty myös auttamatta. Auttamattomuus selittää osittain Ukrainan infran tuhon määrän. Samalla tavalla jatkossa toimien ei Ukrainan puolustus tule pysymään pystyssä. Ukraina on aseellisesti ja miesvoimaltaan edelleen altavastaajan asemassa.

Putin on moneen kertaan  vahvistanut  , ettei Venäjä anna vaatimuksissaan periksi ja tuon luulisi olevan selväkielinen viesti koko Euroopalle.

Puheittensa vakuuttavuuta lisää pari juttua :

  1. Rahaa Venäjällä riittää edelleen
  2. Sotilaaksi kelpaavia löytyy satoja tuhansia
  3. Ampumatarvikkeita saa kavereilta, Iranista ja Pohjois-Koreasta.
  4. Kansalaiset eivät vastusta sotaa riittävästi .

Asetelmat sodassa ovat kuitenkin nyt ehkä muuttumassa :

Yhdysvallat antaa Bradley-rynnäkköpanssarivaunuja ja Saksa Marder-rynnäkköpanssarivaunuja. Lisäksi Saksa toimittaa USA n Patriot toimitusten lisäksi myös Patriot-ilmatorjuntajärjestelmän.

Suomesta on myös uusi apupaketti lähdössä ja Suomessa suunnitellaan myös Leopardien lähettämistä. Samanlaiset aikeet on myös Puolassa. Verkkouutisten mukaan Puolan Leopardien luovutus riippuu ensisijaisesti siitä, milloin Puola saa korvaavat panssarivaunut Etelä-Koreasta ja Yhdysvalloista. Lisäksi Saksan tulee myös hyväksyä Leopardien toimitukset. Saksa on toistaiseksi ollut asetoimitusten tulppana, ehkä ääni kellossa muuttuu ja EU n suuret maat ryhdistäytyvät.

Veikkaan Ukrainan sodan loppuvan, kun venäläiset on häädetty ulos Ukrainasta ja Venäjä on asein pakotettu rauhaan.

Yksin ukrainalaiset eivät tuohon pysty. Vastuu Venäjän hyökkäyksen nujertamisesta on mielestäni aidosti yhteiseurooppalainen. Yhteinen asia huomattavasti enemmän, kuin muiden maiden velkojen takaaminen ja löysäpäinen karkkirahan jako.

Samasta aiheesta blogi 11.10.   Onko mikään muuttunut ?

 

 

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu