Ei se ole tyhmä, joka pyytää

Välimerellä pelastettu pakolaisvene / Wikipedia

Kuten on tullut selväksi, niin parempi elintaso, ilmainen sosiaaliturva, jne houkuttelevat väkeä köyhyydestä muiden maiden lihapatojen ääreen.

Tulijoiden määrät Eurooppaan ovat Covid 19 jälleen taas kasvussa. Suuri osa näistä tulijoista ei kuitenkaan ole pakolaisia, eikö turvapaikanhakijoita. EU n alueelle ei ilman viisumia pitäisi olla mitään asiaa ( Schengen alue ) pl turvapaikan hakeminen.

Ruotsin Sisäministeri Stenergard ( M ) esittääkin nyt, että kielteisen turvapaikkapäätöksen EU:ssa saaneet henkilöt palautettaisiin EU:n ulkopuolelle oleviin keskuksiin.

https://www.dn.se/sverige/ministern-flytta-de-som-inte-kan-utvisas-till-center-utanfor-eu/

Pelkällä poliittisella jargonilla ei Lampedusan tilanne, eikä turhien hukkumiskuolemien määrä merellä tule mihinkään muuttumaan. Tieto todennäköisestä palautuksesta toimisi varmasti myös laitonta maahantuloa rajoittavana tekijänä.

Vuonna 2022 EU:ssa jätettiin hieman alle miljoona (965 665) turvapaikkahakemusta. Tämä on 52,1 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021, ja eniten sitten vuoden 2016. Vuosina 2016 ja 2015 hakemuksia tehtiin peräti yli miljoona kappaletta. / Google.

On todella hölmöä, että ilman pakolais, tai turvapaikka statusta olevat voivat jäädä maahan notkumaan. Notkuminen ilman oleskelulupaa ei voi olla mikään ihmisoikeuskysymys.

( Suomessa paperittomat turvapaikan hakijat saavat toki jäädä maahan hakemuksen käsittelyajaksi eikä hakemusten määrää ei ole rajattu. Ruotsissa taas uuden turvapaikkahakemuksen voi tehdä aikaisintaan neljän vuoden kuluttua )

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu