Elinikä 25 vuotta. Lepää rauhassa.

Sattumanvaraista energiaa kaupan

Ystadin ulkopuolella paloi tuulivoimala, voimalan hajonneet lavat lensivät lähialueelle. Palo saatiin brankkarien toimesta rajatuksi. 

Paikallinen pelastuslaitos ei  yrittänyt sammuttaa voimalaa, koska sammutukseen  ei löydy sopivaa kalustoa. Alueen eristäminen ja palon leviämisen estäminen olivat pelstushenkilöstön ainoat tehtävät.

Voimala oli huollettu 20. Huhtikuuta, eikä syytä tulipaloon tiedetä.

Palava voimala aiheuttaa pahimmillaan vaikeasti hallittavan maastopalon, ja ns paloroiskeet ovat hengenvaarallisia, myrkyllisistä palokaasuista puhumattakaan.

Syttynyt  tuulivoimala oli 21 vuotta vanha.

Ruotsin Energiaviraston laskentatavan mukaan Ystadin palanut voimala oli lähestymässä ’eläkeikää.’ Energiaviraston ikäennuste  pohjautuu laskennalliseen 25 vuoden elinkaaren, sanoo sähköntuotanto- ja yhteiskuntayksikön päällikkö Fredrik Svartengren.

25 vuoden eläkeikään tulevien  voimaloiden määrä nousee jyrkästi lähivuosina. Vanhojen voimaloiden tulevaisuuden vaihtoehtoina on voimalan purkaminen, tai uuden voimalan rakentaminen. Uusittava voimala tarvitsee uudet luvat ja myös uuden hyväksynnän kunnalta, sekä maanomistajalta. 

Mielenkiintoista on lähivuosina nähdä, mitä tapahtuu ’ pystyyn kuolleille ’ voimaloille. Jääkö nämä valtavat rakennelmat luontoon ” hulluuden muistomerkeiksi” , vai ennallistetaanko luonto alkuperäiseen tilaan, kuten on luvattu ?

Tuulivoimaloiden kunnosta ja myös tuhoutuneen voimalan poistamisesta / korjaamisesta vastaa elnkeinonharjoittaja.

Montako tuulivoimaloiden aiheuttamaa onnettomuutta tullaan lähivuosina näkemään ?  Se on ainakin selvää, etteivät poliittiset päättäjät ole vastuussa tekemiensä kovin lyhytnäköisten ja typerien energiaratkaisujen seurauksista.

Aiheesta : SVT 12.5.

Åldrande vindkraftverk ett växande problem: ”Livslängd på 25 år” | SVT Nyheter

Yle 2017

Viranomaiset pulassa palavien ja villiintyneiden tuulivoimaloiden kanssa – eivät pysty tekemään mitään

 

Palava tuulivoimala Youtube

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu