Elpymisrahasto, vai ylisuuret tukisukkahousut pankkiireille

kuva / Delfi.it

EU n tulonsiirtorahastoa ryhdyttiin puuhaamaan kiireellä keskellä kesää. Suomen pääministeri kävi sitten tekemässä alustavan EU myötäisen sopimuksen. Sopimus markkinoitiin hyvänä diilinä, mutta sopimus tuo Suomelle lisää vevoitteita.

Monelle on epäselvää, mistä oikeasti on kysymys. Onko  kiire aiheuttanut liian nopeita toimia ja myös päätöksiä, joita olisi pitänyt puntaroida enemmän julkisuudessa.

Onko kyseessä Koronan lamauttaman talouden elvyttäminen, vai onko kyseessä Euron / EU n pelastaminen ?

Maailma muuttuu ja onko nykyään niin, että valtioiden velkaantumisella ei ole mitään merkitystä, eikä velkoja tarvitse milloinkaan maksaa takaisin ?

Pitääkö myös paikkansa, että Suomen kannattaa maksaa muiden maiden huonon taloudenhoidon aiheuutamat kulut. Mm ssa varsin suurelle teollisuusmaa Italialla ollaan antamassa ilmaista tukirahaa. Samalla Italiassa kuitenkin kaavaillaan verotuksen keventämistä.

Puhutaan ihan järjettömistä rahasummista ja valtionvelasta, joka tulevaisuudessa varmasti vaikuttaa suomalaisten elämään. Talouden elpyessä lainojen koroilla on myös taipumus nousta.

Lisäksi EU n oma säännöstö on ilmeisesti jo heitetty tilanteeseen sopimattomana tunkiolle. Lisäksi valtiokohtainen subventointi vääristää EU n sisäistä toimintaa ja luo eriarvoisuutta.

Tämän kirjoituksen tein, koska PM Marinille on esitetty mielenkiintoinen haaste avoimeen keskusteluun ( linkki )

Mielenkiinnolla odotan molempien osapuolten asiapitoisia argumentteja livenä. Rahasta kun puhutaan, niin sillon on oltava lihaa luiden päällä, pelkillä visseillä puheilla ja mutu arvauksilla perusteltiin aikoinaan Kreikka pakettia.

Tienataanko me taas ?

https://twitter.com/hashtag/elpymisrahasto

 

 

 

 

 

 

joukorep

Juttua ajankohtaisista asioista ja vanhemmista tavaroista ja kaikenmaailman romuista, sekä juoksemisesta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu