Hehän ovat kuin kaksi marjaa ?

Molemmilla on samanlaiset  otteet ja takanaan yhteinen julman sosialismin aateloima perusteellinen koulutus. Kummallakin on jemmassa ilmeisen mittava omaisuus. Eikä kumpikaan maan isistä nauti arvostusta ulkomailla, paitsi toisiltaan. Lisäksi molempien maiden hallinnolliset rakenteet ovat lujasti johdon hallussa. 

Tekonsa ovat myös samat :

Pohjois Korea on osaavien hakkereiden toimesta varastanut valtavan omaisuuden Bitcoineina. Puhutaan jopa miljardeista.  Kimin jalo ja kansaansa palveleva tarkoitus oli ilmeisesti käyttää rosvoamansa saalis uusien pitkän matkan ohjusten kehittämiseen. Uusia aseilla olisi voinut kätevästi kiristää lisää avustuksia sosialismin jalon aatteen eteenpäin viemiseksi.

Nyt vaan kävi huono tuuri. Oikeastaan ihan paska tsäkä.

Bitcoinin arvo kun on romahtanut. Taitaa siis jäädä uudet ohjukset siiloihinsa.

Samalla suljetussa Pohjois Koreassa jatkuu tiukan talouden politiikka kansalle. Maan isä ( Junalasta seuraava ) jaksaa kuitenkin hymyillä ja taistella kansansa puolesta.

Kryptotalvea pukkaa

 

Vastaavasti Putinin taloudelliset motiivit Ukrainan 2014 aloittaman ryöstöretken osalta ovat tiedossa. Varastaminen on helpompi ja nopeampi tie kuin normaali kv kaupankäynti. Ukrainassa on laajat viljapellot, valtavat maakaasuvarat, öljyä ja tietenkin myös Ukrainan toimiva raskas teollisuus. Ne ikäänkuin ovat odottaneet ottajaansa.

Putinilla on myös pakonomainen tarve luoda itsestään kuva uutena maan isänä, eli Tsaarina, joka palautti Venäjän maan mahdin.  Putinin pyhän nimen tulee näkyä historian kirjoissa, vaikka verellä kirjoitettuna.

Eikö näitä ’ desboottiveljeksiä ’ oikeasti saada jo kuriin ?

 

 

 

+6
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu