Helsingin keskustaan reaktori

Energian tuotannon muuttuessa entistä epävarmemmaksi ja kulutuksen kasvaessa, onko Suomessa yrityksillä halua rakentaa omaan käyttöön reaktoria ?
Suomen energiankulutuksesta lähes puolet syntyy teollisuuden kulutuksen kautta

Eri teollisuuden aloista eniten energiaa käyttävät paperiteollisuus (270 PJ vuonna 2020),
metalliteollisuus (65 PJ), öljynjalostus (42 PJ)
kemianteollisuus (38 PJ).[11]
Metsäteollisuus käyttää puuta sekä raaka-aineena että energianlähteenä. Se käyttää suuren osan Suomen puupolttoaineesta. Metalliteollisuudessa suurimman osan energiasta kuluttaa rauta- ja terästeollisuus. Värimetallien, kuten kuparin, jalostus kuluttaa suuren määrän ennen kaikkea sähköenergiaa. Kemianteollisuudessa sähköä kuluu eniten muovituotteiden ja teollisuuskaasujen valmistukseen elektrolyysillä.[12] / Wikip.
Raskaalle teollisuudelle oma reaktori olisi tuotannon kannattavan toiminnan kannalta varma ratkaisu.
Jatkuvan energian kulutuksen kasvaessa ei sattumanvaraisen energian tuotannon kasvu välttämättä riitä kattamaan kysyntää. Mm ssa ns vihreää terästä tuottamaan tarvitaan lisää satoja ympäristöä kuormittavia ja lyhytikäisiä tuulivoimaloita, tai jotain muuta energialähdettä.

Ruotsissa paljon energiaa kuluttavat suuret yritykset voisivat olla valmiita rakentamaan omaan käyttöönsä pienen reaktorin.
Näin mm ssa Linde Gas, Boliden ja Bahnhof.
Otsikon – Helsingin keskustaan reaktori – liittyen : Internetoperaattori Bahnhof tutkii mahdollisuutta rakentaa oma reaktori Tukholman keskustaan, Hjorthageniin rakennettavaan uuteen datakeskukseen. Tuleeko ao reaktorista pilotti, jää nähtäväksi.
Reaktorissa on sekä-että puolensa.
Kaupungeissa on kuitenkin hyvä mahdollisuus hukkalämmön hyödyntämiseen esim kaukolämpönä ja sähköverkot ovat jo valmiina. Win – Win.
Sähköä ja lämpöä tuottava ydinreaktori kaupunkialueella on utopiaa. Teknisesti mahdollinen kyllä mutta taloudellisesti ei. Sensijaan pelkkää kaukolämpöä tuottava pienreaktori voisi hyvinkin olla lähivuosikymmeninä mahdollinen, sellainen on mahdollista rakentaa äärimmäisen yksinkertaiseksi ja samalla turvalliseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Totta. Sähköä tuottavan reaktorin kiertovesi on 300-asteista ja paine 70–150 baaria. Kaukolämpöreaktorissa vesi on n 100-asteista ja vain muutaman baarin paineessa. Lisäksi sähkön tuotanto edellyttää myös turbiinia. Mielenkiintoinen ajatus, joka tapauksessa. Ja kertoo myös osaltaan, kuinka asenteet muuttuvat nopeasti.
Tukholmassa paikallista sähköntutantoa yrittäjävetoisesti suunnitellaan. Ihan vakavasti. Lämmön tuotantoon kaavailtuja voimaloita suunnitellaan jo moneen osoitteeseen.
https://www.tn.se/naringsliv/24750/sverige-nara-ny-karnkraft-hemliga-samarbeten-pagar/
Uskon myös suuryritysten heräävän ydinreaktorivaihtoehdon tutkimiseen.
Btw. Maailman ydinenergiajärjestö WNA:n mukaan pienvoimaloiden vaatiman turvallisuusalueen säde on 300 metriä.
Ilmoita asiaton viesti
Kaiken pitää kohta toimia sähköllä ja sitä varmistamaan ajatellaan rakennettavan pienydinvoimaloita, jotka tuottavat pelkkää lämpöä.
Toki rakennetaan tuhat uutta vipperää, jos valtio suostuu veronmaksajien rahaa riittävästi törsäämään.
Ilmoita asiaton viesti
Turvallinen tasaista varmaa sähköä tuottava kaunis ja äänetön tuulivipperäkin on utopiaa, varsinkin pääkaupunkiseutua sellaiset ei tule ikinä koristamaan jostain ihme syystä. Nykyään viheriäisten pitää ajella satoja kilsoja päästäkseen halamaan näitä kaunokaisia.
Ilmoita asiaton viesti
https://motvindsverige.org/vindkraft/
Svenskit kunnioittavat maaseutua, etenkin lähialueitaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei 100 MW:n lämpöteho millään riitä kompensoimaan lopetettavia voimalaitoksia.
Ilmoita asiaton viesti
Ei riitä ei, mutta toiminnan suunta on kuitenkin oikea.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kunhan näkisi toteutuvan.
Ilmoita asiaton viesti
Suurella mielenkiinnolla odotan etenkin suomalaisen teoliisuuden ulostuloja.
Ilmoita asiaton viesti
Eucalyptus on avain kaikkeen, sillä sehän kasvaa kaikkien kaupunkien rannoilla parhaiten, on lyhyet kasvatus ja korjuumatkat, eikä ” …säteollisuuden ” tarvitse enää tehdä perinteisiä tuotteitaan, senkun polttaa sähköksi, siitähän on muutenkin tullut niiden tuottavinta toimintaa ja saa kaikenlaiset tukiaiset, sehän olisi rautaista meininkiä.
Ilmoita asiaton viesti
Extrana : Lumi ja Pyry sais halvemmalla, kotimaista evästä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei niille kelpaa kuin bambu mutta se vasta nopeakasvuista on, melkein metrin vuorokaudessa. Ei tosin taida olla paljon lämpöarvoa?
Ilmoita asiaton viesti
Äläs sano, Suomihan voisi luoda uraa ( tässäkin ) uudistamalla pandojen yksipuolista ruokavaliota.
Ilmoita asiaton viesti