Hyvinvointia 600 johtajan ammattitaidolla

Marinin hallituksen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. SDP / kuva wikipedia

Marinin hallituksen  runnoma päätös ’hyvivointi’ alueista kantaa hedelmää, mm ssa terkkareita laitetaan nyt kiinni, ja lisätään kansalaisten hyvinvointia. 

Jättimäisen hallinto- ja sote-uudistuksen jälkeen ei  menoista ole vielä ollut oikein selvyyttä.

Nyt HS on julkaissut mielenkiintoisen jutun ja analyysin hyvinvointialueista. HS sai haltuunsa vertailun sosiaali- ja terveysmenojen kasvusta Suomessa. Vantaan ja Keravan alueen menot paisuivat eniten. Helsinki on vertailun priimus.

Samoin IL n toimitus on kaivanut infoa mm ssa hyvinvointialueiden johtajien tuloista.

Osaavien johtajien palkkahaitari ( IL ) on n 8.000 – 18.000 e / kk

Ohessa ilmeisen hyvinvoivien johtajien titteleitä :

Asiakasohjausjohtaja, Asiakkuusjohtaja, Palvelulinjajohtaja, Digipalvelujohtaja, Hallintojohtaja, Hallintopalvelujohtaja, Ensihoidon ja päivystyksen johtaja, Hankejohtaja, talousjohtaja, Hankinta ja laadunhallintajohhtaja, Hankintajohtaja, Henkilöstöjohtaja, HR-johtaja, HR – kumppanuuspalvelujohtaja, Hyvinvointialuejohtaja, ICT-palvelujohtaja, Integraatiojohtaja, Integraatiopalvelujohtaja, Johtaja, Johtaja, ikääntyneiden palvelut, Johtajaylihoitaja, johtajaylihoitaja, hototieteen professiojohtaja, Johtajaylilääkäri, Johtajaylilääkäri, lääketieteen professiojohtaja, Johtajaylilääkäri, tutkimus- ja kehittämisjohtaja, Järjestämisen tuen johtaja, Järjestämisjohtaja, Kehittämisjohtaja, Kiinteistöjohtaja, Konsernipalvelujen johtaja, Kumppanuusjohtaja, Laatujohtaja, Muutosjohtaja, Ohjelmajohtaja, Osaamiskeskusjohtaja, Ostopalvelujohtaja, Palvelualuejohtaja, Palvelujohtaja, Palvelujohtaja (vs.), johtajaylilääkäri, Pelastusjohtaja, Rahoitus- ja talousjohtaja, Rahoitusjohtaja, Projektijohtaja, Rahoitus- ja talousjohtaja, Raportointi- ja analytiikkajohtaja, Riskienhallintajohtaja, Sairaalapalvelujohtaja, Sairauksien ehkäisyn ja hoidon johtaja, Sektorijohtaja, Somaattisen erikoissairaanhoidon johtaja, Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisjohtaja, Sosiaali- ja terveysjohtaja, Sosiaalijohtaja, Sosiaalijohtaja, sosiaalityön professiojohtaja, Sosiaalipalvelujohtaja, Sote-johtaja, Strategia- ja hallintojohtaja, Strategia- ja kehitysjohtaja, Strategia- ja talousjohtaja, Strategiajohtaja, Suun terveydenhuollon johtaja, Talouden tasapainotusohjelman projektijohtaja, Talousjohtaja, Tarkastusjohtaja, Tekninen johtaja, Terveysjohtaja, Terveyspalveluiden johtaja, Tieto- ja digijohtaja, Tukipalvelujohtaja, Tulosaluejohtaja, Tutkimus- ja innovaatiojohtaja, Tutkimus- ja opetusjohtaja, Urapalvelujohtaja, Vaikuttavuus- ja tietojohtaja, Valmistelujohtaja, Valmistelujohtaja, Vammaispalvelujohtaja, Vastaava hoitotyön johtaja, Vastuualuejohtaja, kuntoutusjohtaja, Vastuualuejohtaja, sairaalan johtaja, Vastuuyksikköjohtaja, Viestintäjohtaja, Yhteisöjohtaja, Yhteiskuntasuhdejohtaja.

Linkit :

Rahankäyttö paisunut nopeasti sote-uudistuksen jälkeen – Huolestuttavin tilanne Uudenmaan kapina-alueella – Kaupunki | HS.fi

”Alkaa näyttää siltä, että sote-uudistuksen hintalappu muodostuu yksittäiselle kunnalle kohtuuttomaksi” – Tarkentuneet laskelmat vuoden 2024 valtionosuuksista julki, kuntakohtaiset erot huomattavia | Kuntalehti

IL selvitti: Hyvinvointialueilla on yli 600 johtajaa – Katso jättilista oman alueesi johtajien palkoista

Hyvinvointialueiden talous – Tutkihallintoa.fi

THL:n Nohynek uutuuskirjassa: Krista Kiuru jyräsi

Huolimatta 600 osaavan johtajan ahkeroinnista ei sitä hyvinvointia taida ihan heti olla tavan kuntalaisille näköpiirissä.  Samalla lisäksi kenttähenkilökunta kipuilee kasvavan työtaakan ja resurssipulan, sekä raportoinnin kanssa.

Tulisikohan muuten halvemmaksi viheltää peli poikki ja purkaa koko järjetön himmeli. ’ Rahaa on ’ vai oliko se pelkkää paskapuhetta ?

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu