Hyvinvointia lisää

Järjestötoimintaa

Sote-uudistuksessa  järjestöillä on tärkeä tehtävä tuoda esiin järjestöjen roolia, näkyvyyttä ja tunnettuutta hyvinvoinnin ja terveyden edistäjinä, että järjestötyö nivoutuu osaksi kuntien ja hyvinvointialueiden toimintaa.

SOSTEn ja alueellisten verkostojärjestökumppaneiden muodostama Järjestöjen sote-muutostuki -yhteistyökokonaisuus työskenteli vuosina 2021–2023 sen puolesta, että järjestöt varmistavat paikkansa ihmisten osallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin sekä turvallisuuden takaajina sote-uudistuksen jälkeisessä Suomessa. / tiedote 1.8.2022

Suomessa näitä järjestöjä on jo yli kymmenen tuhatta. luit oikein. Yli 10.000. 

Järjestöt tekevät varmaan hyvää työtä, mutta voidaan samalla kysyä, kuinka  monta järjestöä lisää ja paljonko verovaroja tarvitaan , että sote uudistus Suomessa myös toimii ?

Nyt jonot kasvavat, hoitoon ei kuulemma pääse ja maakunnissa terveysasemia suljetaan paremman palvelun nimissä. 

Järjestöjen rooli hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä –

Yli 10.000 järjestöä

’Palvelutasossa on kyse rahoituksesta. Hyvinvointialueet ovat riippuvaisia valtion rahoituksesta, sillä niiden omat tulonlähteet ovat pieniä ja koostuvat lähinnä asiakasmaksuista’. – Kalevi Sorsa säätiö penää kärsivällisyyttä.

Älä siis suostu kuolemaan hoidon puutteeseen, vaan odota, kyllä se siitä… verot nousevat varmasti ja lopulta kuitenkin kuolet. :).

Kalevi Sorsan säätiö

 

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu