Ikuinen ja pyhä sota

Israelin ja ns Palestiinan alueella asuvien välillä on tapeltu jo kymmeniä vuosia. Tilanne lähi-idässä näyttää säännöllisen epäsäännöllisesti eskaloituvan aseelliseksi tappeluksi. Huippupoliitikkojen neuvottelujen tulokset ja olennainen, eli pysyvä rauha loistavat alueella edelleen poissaolollaan. 

– Gazaa hallitseva terroristijärjestö Hamas teki syksyllä yhden nykyhistorian  julmimmista terrori-iskuista tappaen yli tuhat viatonta siviiliä ja ottaen näistä vielä panttivangeikseen. Hamas olisi vihdoinkin valmis omien puheittensa mukaan aselepoon, ( Hamasin elintila on käymässä ahtaaksi )  mutta Israelin joukot eivät Egyptissä esitetyn aselevon ehtoihin suostu, israelilaiset haluavatkin  lopettaa terroristiryhmittymän. 

– Hamas hallitsee Gazaa šarian periaattein. Ihmisoikeusjärjestöt syyttävät Hamasin terroristeja kidutuksesta, teloituksesta, sensuurista, naisten huonosta asemasta ja rutiininomaisista väärinkäytöksistä. Ovatko palestiinalaiset tilanteeseen tyytyväisiä ? 

– Hamas ei ole muuten rotu, eikä Hamasin toimien arvostelu ole rasismia. Vastaavasti aitoa ja tuomittavaa rasismia pahimmillaan on juutalaisten uhkaaminen. Rasismi ja viha eivät lisää neuvotteluhalukkuutta. Missään.

– Joelta merelle jne.

Palestiinalaiset elävät köyhyydessä, mutta Hamasin johto elää hulppeasti Qatarissa | Ulkomaat | Yle

Kaikenlaista harmia on myös kv avustustoiminnan ympärillä

https://unwatch.org/unrwa-staff-stealing-and-selling-humanitarian-aid-gazans-report/

Olisi mielestäni oikeastaan ihan hyvä, jos Israel voittaisi Euroviisut tänä vuonna. Israel on kuitenkin lähi-idässä ainoa maa, jossa on voimassa länsimainen demokratia.

jk. Minä en osaa sanoa, kuinka lähi-idän alueongelmat ratkaistaan.  Se on kuitenkin jo nähty, ettei terrorismi, tai sota tule tilannetta parantamaan. Päinvastoin : Kuolleiden ja vihan määrä kasvavat molemmin puolin ja pyhä sota jatkuu.

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu