Ilman vettä ei toimi oikein mikään

Venäjän ulkoministeri Lavrov. Photo, Getty imag

Vesitorneihin on murtauduttu. Kyseessä ei ole yksittäistapaus. Sipoon, Porvoon, Turun ja Tampereen tornit ovat olleet kohteina. Kuulemma myös Helsingin alueella on ollut epämäärästä liikehdintää tornien läheisyydessä.

Oikeastaan kuka yllättyi ? Infraan kohdistuva sabotaasi on todella helppo ja halpa tapa luoda yhteiskuntaan sekaannusta. Useimmat laitokset ovat täysin vartioimattomia ja laitokseen tunkeutuminen on lukkoja tuntevalle vain pala kakkua. Veden myrkyttäminen, tai pilaaminen ei sekään ole vaikeaa.

Kenellä on tarvetta lamauttaa yhteiskunnan toimintaa. Äärioikeistolla, Elokapinalla, venäläisillä, islamistisillä terroristeilla ?

Veikkaan  venäläisiä. Elokapinan pennuilta puuttuu järki ja osaaminen, noilla terroristeillä taas on fokus ihan muualla. Äärioikeistolla tuskin on mitään mielenkiintoa infran tuhoamiseen.

Venäjän johto on vannonut kostoa Suomelle, kun  ei Suomi enää leiki venäläisten säännöillä. Jo Ukrainan sodan alettua Supo arvioi kriittiseen infrastruktuuriin kohdistuvan tiedustelun ja vaikuttamisen uhan kasvaneen. Myös Nato antoi julkisen varoituksen Venäjän sabotaasiuhkasta toukokuun alussa.

Venäjä vihjailee Suomen valmistelevan venäläisten ”uutta” kansanmurhaa – Ulkomaat – Ilta-Sanomat

Venäjän tv:ssä uhottiin: suomalaiset eivät ole kieltäneet rajan ylittämistä tankeilla – Ulkomaat – Ilta-Sanomat

JK. Venäläisillä on edelleen useita kiinteistöjä saariston lisäksi myös mantereella, sähkönsiirtolinjojen ja liikennepaikkojen, sekä sotilaskohteiden läheisyydessä. Vesitorneista puhumattakaan. Niitähän on lähes joka kylässä.

Kannattaiskohan venäläisten toimia tarkkailla suurennuslasilla ja pitää myös huoli siitä, ettie itärajan yli tulla millään taikasanalla?

Venäläisten omistamia kohteita Suomessa

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu