K Kaupan Väiskistä viinikauppias

Suomi osana EU ta on sitoutunut vapaaseen markkinatalouteen. Vapaaseen markkinatalouteen ei kuulu monopolit.

Pala historiaa > 1980 luvulla istui jokaisessa suuremmassa panimon myyntikonttorissa Alkon virkamies seuraamassa silmä kovana Alkon lukuun pannun oluen ja Long Drink juomien jakelua vähittäismyyntipisteisiin ja anniskeluravintoloihin.

Viinit oluiden ja siiderin rinnalle vähittäiskauppoihin

’Suomalaisista 59 prosenttia haluaisi viinit ruokakauppoihin, ilmenee tuoreesta Suomi syö-tutkimuksesta.

Neutraalisti asiaan suhtautuu 20 prosenttia ja eri mieltä on 21 prosenttia vastaajista. Myynnin sallimisen kannatus on kasvanut peräti 17 prosenttiyksikköä vuodesta 2012. Trendi on selvästi nouseva.’

– Verkkouutiset 13/7.

Viinit vähittäiskauppoihin on järkevää. Vähittäiskaupalla on valmis koko maan kattava jakeluorganisaatio ja hankintakoneisto, sekä hyvä varastointivalmius. Näin koko Suomi olisi samalla viivalla myös saatavuuden suhteen. Nythän näin ei ole.

Toivottavasti kaupan hyllyistä löytyy pian ihan kelpo valikoima perusviinejä joka makuun. Asiantuntijoiden suosimat laadukkaimmat viinit taas voi kukin tilata laatikoittain vaikka suoraan tuottajalta.

Ylipäänsä on jo vihdoinkin aika poistaa ikiaikainen säännöstely ja luottaa suomalaisen kuluttajan järjenkäyttöön myös vahvemmissa alkoholijuomissa. Pömpöösimäinen Alko kun on pelkkä suunnitelmatalouden t. ns. sekatalouden reliikki ja joutaa jo mennä valvonta ja ohjausjärjestelmineen romukoppaan.

Samalla lopputuotteen kulurakenne muuttuu, kun ALKO niminen välistävetäjä jää pois kuvasta. Alkoholijuomien verotilitys hoituu mainiosti myös vähittäiskaupan toimesta.

ALKO on elinkaarensa loppusuoralla.

+1
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu