Kahden valtion malli

Hamas vaakuna / wikip.

 

Israelin valtio on itsenäinen valtio, mutta Israelin olemassaolo ei vaan tyydytä paikallisia arabeja ja vihanpito jatkuu vuodesta toiseen.

’ From the River to the Sea Palestine Will be Free’ on iskulause, jota edelleen käytetään. 
Mikseivät arabit voisi hyväksyä kahden valtion ratkaisua ? 
- Kysyin selitystä ns tekoälyltä : 

Koneen vastaus :

’ Kysymys kahden valtion ratkaisusta Lähi-idässä, jossa Israel ja Palestiina elävät rinnakkain erillisinä valtioina, on monimutkainen ja syvälle juurtunut konflikti. On tärkeää huomata, etteivät kaikki arabit hylkää kahden valtion mallia, ja arabimaailmassa on erilaisia ​​mielipiteitä. On kuitenkin useita syitä, miksi jotkut arabit ja palestiinalaiset voivat suhtautua varauksin kahden valtion ratkaisuun tai hylätä sen:

1. Historialliset kiistat: Israelin ja Palestiinan konfliktin historiallinen konteksti, mukaan lukien palestiinalaisten syrjäytyminen ja Israelin perustaminen, on luonut syvälle juurtuneita epäkohtia ja kiistoja, jotka voivat tehdä kahden valtion ratkaisun hyväksymisen haastavaksi.

2. Alue ja rajat: Erimielisyydet Palestiinan valtion täsmällisistä rajoista ja alueesta, Jerusalemin asemasta ja palestiinalaispakolaisten paluuoikeudesta ovat merkittäviä ristiriitoja.

3. Suvereniteetti: Huoli tulevan Palestiinan valtion elinkelpoisuudesta ja suvereniteettista sekä mahdollisuudesta, että Israel hallitsee jatkuvasti keskeisiä näkökohtia, kuten turvallisuutta ja rajoja.

4. Palestiinalaisten eripuraisuus: Palestiinalaishallinnon hallitseman Länsirannan ja Hamasin hallitseman Gazan alueen välinen jakautuminen on luonut palestiinalaisten sisäisiä jakoja, jotka vaikeuttavat pyrkimyksiä neuvotella yhtenäisestä kannasta kahden valtion ratkaisusta.

5. Siirtokunnat: Israelin siirtokuntien rakentamisen jatkuminen Länsirannalla on johtanut skeptisyyteen Israelin vilpittömästä sitoutumisesta kahden valtion ratkaisuun.

6. Laajempi alueellinen dynamiikka: Lähi-idän geopoliittinen dynamiikka, mukaan lukien muiden arabivaltioiden vaikutus, voi myös vaikuttaa eri arabikansojen kantaan asiassa.

On tärkeää tunnustaa, että on arabijohtajia ja maita, jotka ovat ilmaisseet tukensa kahden valtion ratkaisulle, ja kansainväliset ponnistelut jatkavat ratkaisun etsimistä tähän pitkäaikaiseen konfliktiin. Lähi-idän konfliktin monimutkaisuus tekee kahden valtion ratkaisun saavuttamisesta haastavan ja jatkuvan prosessin. ’

Mielestäni tietokannoista koneen luoma vastaus on oikein hyvä analyysi.

Nähdyn perusteella: Kahden valtion mallia ei saada luoduksi, niin kauan, kun poliittisen islamin annetaan edelleen vaikuttaa rauhan syntymiseen. Tuon liikkeen omat tavoitteet kun ovat selvästi ristiriidassa rauhan luomisen kanssa.

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu