Kenen kaveri Scholz oikeasti on ?

Ukrainalaiset taistelevat julmaa barbaarilaumaa vastaan ja puolustavat samalla myös vapaata demokratiaa Euroopassa. kuten on saatu mediasta jo puolisen vuotta lukea. USA ja GB ovat olleet tähän asti vahvimmat Ukrainan asevoimien tukijat, lähettämällä Ukrainan armeijalle uudenaikaista aseistusta. Ilman apua olisi Ukraina jo kadonnut kartalta.

Mielenkiinnolla olen odottanut myös suuren ja rikkaan Saksan lisäävän nopeasti panostustaan Ukrainan tukemiseksi, etenkin nyt sitä materiaalia tarvittaisiin paljon hyökkääjän karkoittamiseksi.

Aihesta Verkkouutiset tänään : Saksalainen puolustusalan yhtiö Rheinmetall on korjannut omalla kustannuksellaan 16 varastossa ollutta Marder-rynnäkköpanssarivaunua, joiden kerrotaan olevan nyt valmiina toimitettavaksi Ukrainalle.

Marder on varustettu 20 millimetrin konetykillä, MG3-konekiväärillä ja MILAN-panssarintorjuntaohjuksilla. Saksan asevoimat on korvannut Mardereita vuoden 2010 jälkeen uudemmilla Puma-rynnäkköpanssarivaunuilla.

Kyseessä on siis yksityinen yhtiö.

Luulis ao lahjoituksen olevan hieno juttu ja saksalaisten olevan ylpeitä lahjoituksesta.

Mutta ei.

jatkoa Verkkouutisista, lainaus

Marderien toimitukset ovat toistaiseksi jäässä, sillä Saksan hallitus ei ole myöntänyt kalustolle vientilupaa. Rheinmetall kertoo korjaavansa parhaillaan 14 muuta Marder-vaunua ja pystyvänsä palauttamaan varastoista toimintakuntoon yhteensä 70 panssariajoneuvoa.

Puolustusministeri Christine Lambrecht on vedonnut siihen, etteivät muutkaan maat ole antaneet Ukrainalle länsimaisia rynnäkköpanssarivaunuja tai taistelupanssarivaunuja. Maan hallituspuolueista on kuultu viime päivinä yhä voimakkaampia vetoomuksia aiempaa raskaampien aseiden toimittamiseksi puolustajille.

Saksa taitaa olla nyt se  Euroopan saita ja ahne sosialisti, jonka taskuihin uppoaa kyllä mukavasti muiden antamat tuet ja rahat, mutta niistä taskuista jaetaan apua todella kitsaasti.

 

Verkkouutiset

 

 

 

+16
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu