Kiina hiilineutraali vuonna 2060

Kuva : XIAODONG CHEN

Otsikko / T&T on selvä ilmoitus, jolla Kiina juhlavasti vakuuttaa toimivansa yhteisten pelisääntöjen mukaisesti maailman pelastamiseksi.

Tämä on Kiinan kommunistisen puolueelta selvä PTS, eli aito pitkän tähtäimen suunitelma. Lyhyen tähtäimen LTS suunnitelman mukaan Kiina on kuitenkin hyväksynyt 2022 rakennettavaksi 106 gigawattia hiilikäyttöisiä voimaloita.  

Suomessakin pelastetaan ilmastoa, sulkemalla mm ssa toimiva Hanasaaren voimala 1.4.2023.

Wikipedia

 

Energiapolitiikka on noussut viime vuosina pöydälle, poliittisten päätösten ja eriasteisten tutkimusten perusteella. Merkittäväksi tekijäksi on otettu CO2 päästöt ja niiden määrän vähentäminen. Hiilineutraalius on vallitseva trendi.

Suomi ajaa kohti päästötöntä tulevaisuutta kaksilla rattailla 

Luonnonvarakeskus (Luke) arvioi, että metsien hiilinielu on pienentynyt tavanomaista suurempien hakkuiden, sekä kuivuuden ja puuston ikärakenteesta johtuvan kasvun heikkenemisen johdosta. Tiedon oikeellisuuteen puuttumatta, nyt hämmästyttää kovasti, koska  poliitikot, teollisuus ja etenkin ne ulkomaiset tuulivoimakauppiaat kannattavat etenkin tuulivoimalla toimivan vihreän ( ? )lisäenergian rakentamista.

Kuva Vesa Joensuu, Kopsan teollisuusalue

Tuo kuulostaa tietenkin ihan hyvältä. Ilmaista ( sarkasmia ) energiaa ja lisäksi paljon helppoa rahaa.

MUTTA : Suomessa tuulivoimalat rakennetaan pääsääntöisesti metsiin.

Jokainen metsään rakennettava tuulivoimala tarvitsee hehtaareittain tyhjää tilaa ympärilleen, lisäksi kymmenien kilometrien siirtolinjat halkaisevat osaltaan laajoja yhtenäisiä metsäalueita. Näin Suomen luonnonvaraiset metsät pirstaloituvat ja luonnon monipuolisuus kärsivät.

esimerkkinä : 10 000 voimalaa vievät n 80 000 hehtaaria maata, pääosin metsiin.

Lähivuosina Suomessa rakennetaan 5 200 kilometriä uutta kantaverkkoa / Fingrid (nykyisen 14 300 lisäksi), tuulivoimalat kun sijaitsevat kaukana sähkön kulutuksesta. Uuden kantaverkon aiheuttama metsäkato vastaa noin 26.000 – 52.000 hehtaaria. /  lähde : Järviseudun Sanomat

Kannattaako luonnolle ja myös ihmisille kalliiksi käyvien tuulivoimaloiden pystyttämistä jatkaa, vai olisiko parempi jatkaa jo olemassa  olevien, toimivien energialaitosten käytön jatkamista, Kiinan mallin mukaisesti vuoteen 2060.

Vuoteen 2050 mennessä on varmasti saatu aikaiseksi poliittinen päätös uuden ympäristöystävällisen ydinvoimalan rakentamisesta, tai ehkä tuolloin rakennetaan kenties Thorium voimala ?

Pahimmillaan Suomen poliittisen typeryyden seurauksena voi käydä jopa niin, että suomalaiset maksavat miljardeja metsien ennallistamisesta EU n ohjauksella ja samalla Suomi hävittää osan metsistään lyhytikäisten teollisuuslaitosten rakentamisen johdosta.

T&T

Hanasaari / HKI

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu