Kirjoja palaa ja nyt myös poliisiautoja ( osa 2 )

Ruotsin pääsiäisen mellakoiden selvittely alkaa Tiistaina. Viranomaiset aloittavat omat työnsä ja paikalliset ihmiset palaavat arjen askareisiin. Sama painajainen on nähty jo usein ja jokainen toivoo varmasti terrorin loppumista. 

 

Uskonnollisilla mielenosoituksilla on selvä taipumus eskaloitua käytännön toimiksi, eli terroriksi. Autoja poltetaan, poliiseja kivitetään ja yhteiskunnan rakenteita pyritään romuttamaan. Terrorilla on taipumus myös eskaloitua ja muuttua entistä raaemmaksi. Uskonnon rooli kansan kiihottamisessa on aivan selvä asia.

Pala lähihistoriaa : 

Muhammedia esittävän pilakuvan julkaiseminen tanskalaisessa Jyllands-Posten-lehdessä taannoin johti kaupallisiin pakotteisiin ja laajoihin alueellisiin mellakoihin

Charlie Hebdon lehden iskussa tekijät surmasivat 12 ihmistä. Kahdeksan surmatuista oli lehden toimituksen jäseniä, kaksi poliiseja, yksi talonmies ja yksi ulkopuolinen.

Eri uskontokuntien fanaatikot ruokkivat terrorin avulla hajaannusta yrittäen näin luoda omasta uskonnostaan yhteiskunnallisen merkittävän kysymyksen. 

Olennaista on se, että länsimaisen yhteiskunnan sananvapauteen kuuluu vapaa mielipiteen ilmaus. Ellei tuota mielipiteen ilmaisua voi hyväksyä ja aiheesta väkivallatta keskustella, niin silloin jotain on jäänyt oivaltamatta länsimaisen yhteiskunnan perusteista. 

Vastaavasti sananvapauden rajoittaminen, jonkun uskonnon lukuun on varmasti tie, joka vie sananvapauden. 

Våldsamma upplopp i flera städer under påskhelgen | SVT Nyheter

+3
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu