Kirjoja poltetaan

Kuva / Wikp.

Venäläisten hyökkäyksen aikana maailmalla tapahtuu muutakin. Aamun uutisissa oli juttua Ruotsin muutaman kaupungin rajuiksi muuttuneista mielenosoituksista.

Hieman taustaa ja referointia SVT n uutisista / linkit

Tanskalainen Rasmus Paludan ilmoittanut järjestävänsä mielenosoituksia sopivasti näin pääsiäispyhien aikana Ruotsissa. Paludanin johtama danska partiet Stram kurs. on tunnettu tilaisuuksistaan, joissa näytetään mm ssa Muhammedin kuvia ja poltetaan koraaneja. Tavoitteenaan ilmeisesti herättää keskustelua, provosoimalla. 

Sana tilaisuuksista oli tietenkin huolellisesti levinnyt ja  jokaiseen tapahtumaan oli saapunut runsaasti myös vastamielenosoittajia.

Tilaisuudet odotetusti sitten eskaloituivat nopeasti aiheuttaen miljoonien vahngot. Autoja on jälleen poltettu, julkista omaisuutta tuhottu, poliiseja viety sairaalaan, paloautoja kivitetty. Rinkebyssä mm ssa on kahdeksan ihmistä pidätetty mellakoinnista, pahoinpitelystä ja veitsilain rikkomisesta. Örebrossa poliisi joutui ampumaan varoituslaukauksia ja jälki on kuin sodassa.

Oroligt i Norrköping – spårvagn attackerad | SVT Nyheter

Oroligt i Rinkeby efter koranbränning – polis skadad | SVT Nyheter

Nya manifestationer efter upplopp | SVT Nyheter

Våldsamt upplopp inför manifestation i Örebro | SVT Nyheter

Inget åtal efter koranbränning: ”Går inte att styrka brott” | SVT Nyheter

Uskonnollisuus itsessään on dogmaattista, perustuen aina olettamuksiin ja uskomuksiin. Tuo koskee ymmärtääkseni kaikkia uskontoja. 

Kun uskontoa käsittelevistä mielenosoituksista sitten tulee julkisia taistelukenttiä, niin mielestäni jotain on yhteiskunnassa pahasti pielessä ja hälytyskellojen on soitava. Eikö kukaan ota näistä tapahtumista opikseen ?  Miksi uskonnon puolesta, tai uskontoa vastaan sitten ylipäänsä on mellakoitava. Eihän siinä ole oikeasti mitään järkeä.

Kummallakaan osapuolelta.

Vastamielenosoittajista valtaosa oli kuvien / videoiden mukaan paikallista nuorisoa. Veikkaan, etteivät nuo ainakaan ole kovin uskovaista porukkaa.

Haetaanko väkivallan avulla sitten jotain muuta ?

Pitäisikö tällaiset väkivaltaisuuksiin todennäköisesti päättyvät uskontoon liittyvät mielenosoitukset kokonaan kieltää laissa, tai onko niiden kieltäminen edes mahdollista ? Mihin pitää vetää raja ? Vastaavasti ehkä myös moni muukin aatteellinen mielenosoitus joutuisi silloin kieltolistalle. 

Ruotsissa ei kirjojen julkinen polttaminen ole laitonta, miksi provosoitua, kysyy myös perustellusti oikeusministeri Morgan Johansson ( S )

Kummalliseksi on maailman meno muuttunut. Ei voi näin tavan turistina muuta, kuin vaan sivusta katsoa ja taivastella maailman menoa. Veronmaksajille nuo tilaisuudet tulevat kuitenkin hyvin kalliiksi. 

+3
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu