Konkreettista apua tyhjien puheiden asemasta

 

Luin mielenkiintoisen uutisen Politico sta. Uutinen voi olla Ukrainan sotamenestyksen kannalta merkittävä. Alla referaattia jutusta ja kommentteja

Britannian Pääministeri Rishi Sunakin virallinen tiedottaja kertoi toimittajille keskiviikkona, että Britannia kiihdyttää tukeaan Ukrainalle ”sellaisen seuraavan sukupolven sotilasteknologian avulla, joka auttaa voittamaan tämän sodan”. Hän lisäsi, että tehokkaat tankit voisivat olla ”pelin muuttava tekijä ”, Britanniassa harkitaan nyt vakavasti Challenger 2-tankkien toimittamista Ukrainalle.

Britannian suunnitelmat panssarivaunujen toimittamisesta Ukrainalle ovat ilmeisen iso päänsärky Olaf Scholzille – mutta on valitettavasti edelleen epätodennäköistä, että  liittokansleri voittaa sitkeän poliittisen haluttomuutensa lähettää Ukrainan avuksi raskaita panssareita. Kaksi nimettömänä pysyttelevää saksalaista virkamiestä sanoi, että Scholzin toiminta riippuukin ensi sijaisesti Yhdysvalloista. Ehkä tuo on hyvä selitys tai mainio veruke vetäytyä jälleen vastuusta ?

Saksan liittokansleri on toistuvasti vastustanut Leopardien lähettämistä sanomalla, että Saksa ei saa / voi toimia yksin lähettäessään länsimaisia ​​panssarivaunuja – argumentin, jonka Britannian siirto kumoaisi. Toistaiseksi avustuksia toimittavat maat ovat toimittaneet vain vanhempia neuvostoaikaisia ​​panssarivaunuja Ukrainalle, mutta näiden ajoneuvojen ja ammusten varastot ovat jo vähissä, ja tietoisuus siitä, että Kiova tarvitsee lisätukea, lisääntyy Venäjän uuden hyökkäyksen pelossa.

Putin määrää edelleen sodan reunaviivat ja Putinin tahtotilaan kuuluu Ukrainan kansan alistaminen ja Ukrainan  tuhoaminen.

Varsova on myös ehdottanut, että saksalaiset Leopardit voitaisiin toimittaa Euroopan maiden liiton kautta. ”Ukrainalle suunnattu Leopard-tankkeja siirretään osaksi kansainvälistä liittouman rakentamista. Tällainen päätös on jo tehty Puolassa”,

Puolan presidentti Andrzej Duda sanoi Twitterissä.

Euroopasta löytyy noin 2000 Leopard 2 -panssarivaunua, niistä osa voi hyvin toimia Ukrainan panssariaseen tehokkaimpana kärkenä. Miksi Saksassa painetaan jarrua, ja annetaan samalla osan Euroopasta tuhoutua ?

 

 

14:13 Korjattu Typo

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu