Korkealaatuinen tieteellinen tutkimus

Nolla, wikipedia

Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, toimii tieteen ja tiedepolitiikan asiantuntijana sekä vahvistaa tieteen ja tutkimustyön asemaa yhteiskunnassa. Pyrimme toiminnassamme siihen, että suomalainen tutkimus uusiutuu, monipuolistuu ja kansainvälistyy. Luomme edellytyksiä tutkijankoulutukselle ja tutkijanuralle, kansainvälistymiselle ja tutkimustulosten hyödyntämiselle. Katamme kaikki tieteen ja tutkimuksen alat. Vuonna 2023 rahoitamme tutkimusta lähes 505 miljoonalla eurolla. Akatemia toimii opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla.

( Akatemian kotisivuilta )

X : ssä Mika Merano on nostanut pöydälle mielenkiintoisia Suomen Akatemian  rahoittamia korkealaatuisia tieteellisiä ( ja etenkin tutkijan lompakolle ) hyödyllisiä ’tieteellisiä ’ tutkimuksia.  Eihän se toki ole tyhmä, joka pyytää.,

https://x.com/mikamerano/status/1724803425672823093?s=61&t=u8ofsB4Mwr0DXnlQa-jmZA

https://x.com/mikamerano/status/1724692266931871800?s=61&t=u8ofsB4Mwr0DXnlQa-jmZA

Voisiko tämänkaltaiset maailmaa syleilevät ja yhteiskunnalla kalliit 0 -tutkimukset kuitenkin  tutkiskelijat rahoittaa ihan itse. Julkiselle rahalle kun on tärkeämpääkin käyttöä, esim sairaanhoitajien palkkaamisessa.

Suu säkkiä myöten on realismia. Velalla eläminen on kallista, vaikka entinen eduskuntaryhmän pj n, nykyinen maisemakuvataitelija,  apulaispormestari Paavo Arhinmäen mukaan valtionvelkaa ei koskaan makseta takaisin.  Ehkä juuri siksi Suomen valtonvelka on pohjoismaiden korkein / BKT ja Suomen talous sakkaa.

Suomessa tehdään valtavasti nollatutkimuksia | Yle Uutiset

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu