Maailmalla tapahtuu

YK n lippu / wikip.

Elämmekö laajaan sotaan johtavia aikoja ?

  • Kiina haluaa liittää hallintaansa itsenäisen Taiwanin, toki kernaasti  ilman taistelua ja imperialistisen ja ikävän USA n sotilaallista häirintää.
  • Iran vastaavasti pyrkii hävittämään Israelin valtion kartalta, islamistisen sairaan terrorismin keinoin. 
  • Venäjällä taas on kova hinku palauttaa jo kuolleeksi todetun sosialistisen NL n miekalla piirretyt rajat ja saada omakseen Ukrainan mittavat rikkaudet. Ukrainalaiset natsit ja fasistit voidaan likvidoida kansan vihollisina Stalinin ja Leninin toimia mukaellen. 
  • Pohjois Korean diktaattori on ehkä jatkamassa tulitauolla olevaa sotaa Etelä Korean kanssa, motiivinsa sodan jatkamiseen ovat  todella hämärät. Sota Venäjän tueksi ? 

Yhteistä em. maille on, että julkisten aggressioiden avulla kansalaisten kurjuutta näkevät  katseet käännetään toisaalle. 

  • Kiina pyrkii selvästi maailman ykkösvaltioksi ja erotuomariksi hinnalla millä hyvänsä. Läpinäkyvä kiinalaisten hurskastelu rauhan rakentajana ei kuitenkaan vakuuta ketään. Kiina haluaa lisää maata ja valtaa ja kansalaisten asema on iso ?
  • Iranin kansalaiset on hiljennetty sairaan islamistisen sharian ikeen alle säkkeihin, mutta papistolla menee ihan kivasti. 
  • Venäjällä ei toimi mikään, edelleenkään. Orjuus, tyrannia ja diktatuuri ovat Venäjällä / NL ssa olleet aina täysin normaalia ja kansa pidetään aina syväkyykyssä. Nyt on Putinin vuoro leikkiä tsaaria. 
  • Pohjois Koreassa taas ei ole edes säännöllistä ravintoa kaikille kansalaisille jaettavaksi, mistään elintasosta ei voi edes haaveilla, kansa elää muiden almuilla. Diktaattori ja sukunsa taas elävät mukavasti omassa kuplassaan. 

Kaikki nuo ” demokratiat ” ovat muuten YK n täysjäseniä, eivät siis rekryyttejä.

Venäjä ja Kiina ovat myös turvallisuusneuvoston pysyväisjäseniä. Turvallisuusneuvosto  toimii maailmanrauhan ylimpänä vartijana

Näiden neljän valtion johdon häikäilemätön toiminta, joka johtaa maailmanlaajuiseen katastrofiin ei voi olla mikään salaisuus (  entiselle ) sosialistille, YK n pääsihteeri António Guterresille. 

Ryhtyykö YK vihdoinkin systemattisiin ja konkreettisen toimiin saadakseen ao valtioiden hallitukset toimimaan toisin ?

En jaksa uskoa, että mikään muuttuisi YK n toiminnassa.  YK on osoittautunut taas kerran mukavaksi isopalkkaisten virkamiesten puuhastelukerhoksi, ilman aitoja toiminnallisia tavoitteita.

Kiina: Taiwan on uhka rauhalle – MTVuutiset.fi

YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi Iranissa tapahtuneet räjähdykset | Uutiset | Yle

Pohjois-Korea keskittää sotavoimia Etelä-Korean vastaiselle rajalle

YK:n yleiskokous tuomitsi Venäjän alueliitokset, nämä maat vastustivat päätöstä – Ulkomaat | HS.fi

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu