NATO tuo turvallisuutta ja myös töitä

Suomelle NATO on maan puolustuksen kannalta paras vaihtoehto, kuten on saatu viimeaikaisten tapahtumien perusteella konkreettisesti huomata.

Taloudellisesti asiaa katsoen voi ajatella, että NATO jäsenyys avaa ovia myös sotateollisuuden toimittajuuksille.

Suomalaisen SaferGlobe-ajatushautomon ( IS 4/3 -18 ) mukaan Suomi on 2000-luvulla ollut väkilukuun suhteutettuna maailman 13. suurin aseiden viejä. Suomi on siis tunnettu maailmalla, kovan kilpailun asemarkkinoilla.  Ruotsi taas on sijalla kolme.

Kuva, Sanoma

kuva Sanoma / IS

Aamun SVT n uutinen, vapaasti lainaten :

’– Yleisesti ottaen Ruotsin ja eritoten puolustusyhtiöiden liittyminen NATO on vaikuttaisi positiivisesti ruotsalaisiin yrityksiin, koska näin päästään lähemmäksi  asejärjestelmien kehittämistä, Danske Bankin analyysipäällikkö Björn Enarson sanoo ja jatkaa : Pörssiyhtiöistä Saabiin jäseneksi liittymisen vaikutus on ilmeiseti merkittävin. Lisäksi teknologiayrityksiin ja viestintäratkaisujen parissa työskenteleviin  yrityksiin voi liittymisellä myös olla positiivinen vaikutus.

Myös muut liike-elämän osat voivat hyötyä, jos Ruotsi liittyy puolustusliittoon, useiden SVT:n keskustelemien asiantuntijoiden mukaan. ’

Svenska techbolag kan gynnas av ett Natomedlemskap | SVT Nyheter

Suomen asevientiä rajoittavat tiukasti YK:n asevalvontamekanismit, Suomen oma lainsäädäntö sekä EU:n kanta puolustustarvikevientiin.

Markkinat maailmalla ja myös NATO ssa  ovat kuitenkin rajattomat, koska puolustusmateriaalia tarvitaan aina oman suvereeniteetin varmistamiseksi. Aseteollisuuden tuotekehitys ajaa vanhan kaluston ohi. Kehityksessä on pysyttävä mukana. Muuten käy huonosti taistelutilanteessa. Kuva Pintrest

Suomen valmistavalle teollisuudelle voi NATO jäsenyys avata uusia tuottavia ovia ja toivottavasti samalla myös uusia aitoja ja pysyviä työpaikkoja. 

+3
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu