Perseet ( poliittisesti )penkkiin

Työoikeudellinen suhtautuminen poliittisiin työtaisteluihin keskeisissä EU-maissa. Lähteet: Evju (2008), Kairinen ym. (2012), Warneck (2007).

– Seuraavaksi Suomessa poliittiseen lakkoon osallistuvat ydinvoimalat, jotka laitetaan kiinni keskellä Helmikuuta. ( Voimalaitoksien yhteenlaskettu teho on noin 6 000 megawattia ) Paljonkohan Kwh maksaa , jos / kun pakkanen antaa lisämaustetta, eikä pakkasella taaskaan tuule, visseistä lupauksista huolimatta.

– Poliittinen lakko on mielestäni outo juttu : Suomessa toimi demokratia. Ellei kansalaisten aktiivisuus parlamenttivaaleissa riitä toivotun enemmistön syntymiseen, niin AY liikkeellä on Suomessa erillinen veto-oikeus, yli demokraattisen toiminnan ? 

Käytännössä harvojen toimesta torpataan esim ihan tavallisen ihmisen perheen lomasuunnitelmat. Ei lentoja, ei yhteistä lomamatkaa.  Sellaista demokratiaa se. 

Lakkoon menijöillä on kuitenkin työnantajan ja työntekijän välinen sopimus ehtoineen voimassa. Samoin ne työehtosopimukset ovat aikanaan samassa pöydässä yhdessä hyväksytyt ja voimassaolevat. 

– Lakon motiiveista on saanut mediasta lukea sitä ja tätä, mutta onko kyseessä AY toiminnan oman norsunluutornin häikäilemätön pönkittäminen, lakkoilun seurauksista piittaamatta. Aika kallista peliä.

Firmoja kaatuu ennätysvauhdilla, Suomen talous on kuralla. Syitä haetaan Koronasta, sodasta jne.

Joka tapauksessa Suomi nousee ainoastaan omalla työllä, mutta ei veroja nostamalla, ei velkarahalla, eikä poliittisilla lakoilla.

Jk. Jokainen kansalainen voi hakea itselleen parhaiten sopivia etuisuuksia vaihtamalla duunimestaa. Valinnan vapaus kuuluu perusoikeuksiin demokratiassa. Poliittinen lakkoilu taas ei saa olla kiveen hakattu perusoikeus.

Aiheesta :

Sähköliitto kolmen päivän lakkoon – mukana Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimalat – Taloussanomat – Ilta-Sanomat

Työoikeuden professori: Suomen siirryttävä poliittisissa lakoissa eurooppalaiseen käytäntöön – Eva

https://www.eva.fi/wp-content/uploads/2018/01/no_60.pdf

8:55 , Kaveri laittoi hyvän linkin, joten lisätään se

: Verkkouutiset, väärät väitteet

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu