Pisa tulokset

Karttakeppi. Kuva Turun museokeskus.

YLE n uutisissa taivastellaan Suomen koulurauhan katoamista. Väkivaltaisuudet ovat kuulemma kovassa kasvussa. 

Mikähän on nyt mennyt pieleen, kun opetustoimintaa harjoittavat joutuvat nykyään opettelemaan itsepuolustustaitoja opetustyön lisäksi. Saako opettaja jatkossa  Budo lisän ja voiko noita taitoja harjoitella myös työajalla ? 

Kuinka ollakaan, myös Ruotsissa on väkivaltaan liittyvät Ilmoitukset uhkaavista tilanteista ja väkivallasta tuplaantuneet kymmenessä vuodessa. 

”Pelko altistumisesta uhkauksille ja väkivallalle työssä on henkinen taakka, joka vaikuttaa myös työympäristöön negatiivisesti. Kukaan ei saa joutua uhkailun tai väkivallan kohteeksi kotona tai työssä ” , näin ministeri Paulina Brandberg

Pelkkä torjumistekniikan hallinta ei mielestäni ole aito ratkaisu. Terapian ja keskustelujen lisäksi väkivaltaan nolla toleranssi ja terroria harjoittavat oppilaat heti ulos koulusta ja myös oikeudelliseen vastuuseen teoistaan.

Koululaitoksella on nyt vaikeuksia pysyä tehtäviensä tasolla. Aikuisten opettajien tulee johtaa koulussa toimintaa, eikä olla lasten uhreina. Koulurauhan katoaminen kumuloituu ja vaikuttaa oppimistuloksiin sekä opiskeluhalukkuuteen. 

Linkit :

Oppilaiden aggressiot lisääntyneet niin paljon, että opettajat harjoittelevat nyt lyönneiltä ja potkuilta suojautumista | Kotimaa | Yle

Hot och våld i skolan ska analyseras – Regeringen.se

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu