Pukki ( Seurasaaren ) vartijana
Otsikoissa on nyt museoviraston YT neuvottelut. Seurasaari ja Langinkoski kuulemma suljetaan. Lypsävän lehmän tappaminen on kuitenkin typerä tapa säästää. Sen tajuaa sokea Reetakin.
On oikeastaan outoa, että museoviraston johto keskenään päättää oman toimintansa säästöistä ? Eikö olisi reilumpaa antaa viraston toiminnan tehostaminen ja säästötoimien kohdentaminen ulkopuolisen asiantuntijan analysoitavaksi.
Edellä mainittua ostettavaa osaamista voi oikein hyvin käyttää myös muissa valtiojohtoisissa instanseissa ja virastoissa.
Säästöjen luomisesta tulee tietenkin ongelma jos tahtoa / osaamista puuttuu.
Huomisen kulttuuriperintö luodaan tänään. Yhdessä. – Museovirasto
Jk. Suomen mittava kulttuuriperintö säilyy kyllä pienemmilläkin kuluilla.
Museoviraston budjetti kaikkiaan on 27 miljoonaa euroa vuodessa, puoluetuki vuodessa 34 miljoonaa. Jokainen voi mielessään arvioida, kummasta kannattaisi säästää tai luopua kokonaan.
Ilmoita asiaton viesti
Molemmista.
Jk. Valtion säästötavotteet voidaan saavuttaa tehokkaimmin leikkaamalla tasapuolisesti kaikista kuluista.
Ilmoita asiaton viesti
Pidät siis kulttuuriperintömme suojelemista ja puoluetukea samanarvoisina kuluerinä …
Minun mielestäni puoluetuki voitaisiin lopettaa kokonaan, niin ei tarvitsisi leikata sitä yhtä miljoonaa kolmeltakymmeneltä tärkeämmältä, kuitenkin suhteellisen pienen budjetin kohteelta. Eivät kaikki toiminnot ole samanarvoisia.
Ilmoita asiaton viesti
Makuasia. En edes lähde arvottamaan noiden keskinäistä painoarvoa. Ylipäänsä miksi jonkun valtion laitoksen, tai valtion maksuautomaatin tulisi säästyä leikkauksilta ?
Valtion kuluista on syytä leikata, varmaan olemme samaa mieltä. Maakuntaudistus, Suomen Akatemia jne. Pääasiahan on se, että Valtion konttori pääsee esittelemään paremmat luvut.
Ilmoita asiaton viesti
Julkisista menoista on tosiaan syytä leikata, mutta ei juustohöylällä vaan luopumalla kokonaan turhista kuluista. Tässä toki ongelmana se että on eri näkemyksiä mitkä ovat niitä turhia kuluja. Jos poliittisilta päättäjiltä kysytään, niin puoluetuki on tietysti se viimeinen kulu josta saisi leikata😀
Itse säästäisin valtiolle lähes miljardin poistamalla sen osuuden ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta (työvoiman tarjonnan lisäyksellä olisi vielä paljon suuremmat vaikutukset verotulojen kasvaessa). Ihmiset voisivat sen sijaan tehdä yksityisen vakuutusyhtiön kanssa vakuutussopimuksen ansioihin sidotusta korvauksesta työttömyyden varalta. Yhtiöt luonnollisesti hinnoittelisivat vakuutusmaksun riskin mukaiseksi. Se maksaa joka käyttää.
Jotta kukaan ei työttömyyden sattuessa nälkään kuolisi niin julkisista varoista maksettaisiin perusturvaa kuten tähänkin asti.
Ilmoita asiaton viesti
Puolueiden viimmeaikainen toiminta ei ansaitse yhteiskunnan tukea. Jäsenistölle se kuuluu.
Ilmoita asiaton viesti
Museovirastollako on monopoli kulttuuriperintömme suojelemisessa?
Sen viraston touhuissa on ollut runsaasti korjaamisenvaraa.
Ilmoita asiaton viesti
Kai yksityiset ihmiset ja yrityksetkin voivat kulttuuriperintöä suojella, eihän sitä mikään estä. Hyvä kuitenkin että enää ei kulttuurihistoriallisia rakennuksia voida repiä alas samalla tavalla kuin 1960-luvulla. Museoviraston toiminnalla lienee ollut vaikutusta tähän ja se on hieno asia. Ymmärrän toki että joitakin, lähinnä persuja, ei kulttuuriperintö kiinnosta pätkääkään …
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä idea. Museoviraston säästöt ovat 800.000. Varmasti löytyisi ulkopuolinen asiantuntija, joka arvioisi säästökohteet paljonkin tuota pienemmällä summalla. Nettosäästöä siis saataisiin.
(Varmuuden vuoksi: sisältää sarkasmia)
Ilmoita asiaton viesti
Muistan aikoinaan, kun erään työnantajani ( jo edesmennyt talousjohtaja ) tuli töihin musta puku päällä.
Kysyin, mistä moinen ?
Tuumas, että tänään on juhlapäivä, kun hän julkaisee uuden kulubudjetin. :).
Ilmoita asiaton viesti
Kysymyshän on nyt siitä, että Suomen talous sakkaa. Yhteiskunnan kulut kuitenkin kasvavat ja näin sitten sujuvasti velkarahalla rahoitetaan kaikkea mahdollista ’ perseestä perämoottoriin ’ .
Lukusuositus Jari Ehrnroothin kolumni https://yle.fi/a/74-20118503
Ilmoita asiaton viesti
Onhan aika eriskummallista, vaikka pallo on lähes täynnään yli satavuotiaita yrityksiä, joiden tietotaito olisi varmaan siirrettävissä valtion toimintoihin ja aloitus puolet virastoista lopetetaan, sitten huilataan ja uusi vauhti jne 🥳
Ilmoita asiaton viesti
Huh, no onneksi ei kai sentään leikattu Museovirastosta vaan pelkästään toiminnoista. Henkilö joka suunnittelee ja koordinoi Seurasaaren toimintaa saa kai edelleen jatkaa tyhjän toimittamistaan.
Organisaatioista tulee yläpäästä raskaita kun vain alapäästä leikataan, Näin lienee käynyt poliisissa, terveydenhoidossa jne.
Ilmoita asiaton viesti
Osaaminen maksaa, mutta se osaamattomuus vasta kalliiksi tuleekin
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/joukorep/hyvinvointia-600-johtajan-ammattitaidolla/
Ilmoita asiaton viesti
Tästäkin blogista ja myös kommenteista paistaa se vanha asenne, että toisten työ on turhaa, kallista ja huonosti tehty itse tekisin paremmin. Valtion budettia tasapainotettaessa juustohöylämalli jolla kaikilta leikataan tasapuolisesti on kaikkein vahinkollisinta yhteiskunnan toimivuuden kannalta. Kun yksityinen yritys saneraa, kyllä sielläkin mietitään mistä on syytä saneerata ja mistä ei.
Ilmoita asiaton viesti
Tästäkin kommentista paistaa se vanha Hakaniemen kivilinnan asenne, että julkisten menojen saneeraaminen on olevinaan joku pyhä asia.
Ei se ole.
Ellei saneerauksia tehdä, niin vallitsevalla kehityksellä Suomi ajaa todennäköisesti päin kiviseinää.
Ilmoita asiaton viesti
Budjettivaroillakin on aleneva rajahyöty. Viimeisillä käytetyillä rahoilla saadaan vähemmän hyödyllistä aikaan kuin ensimmäisillä. Näin voidaan olettaa, että kun kukin budjettiyksikkö karsii niistä toiminnoista, jotka ovat vähiten hyödyllisiä, saadaan aika hyvä lopputulos aikaan.
Tämä puoltaa juustohöylää aika hyvin. Oletuksena on tietysti se, että kukin yksikkö leikkaa ensimmäisenä rahaa sieltä, mistä se tuottaa vähiten hyötyä. Tämä ei tietysti aina välttämättä toteudu.
Ilmoita asiaton viesti
No, se Pukki ja Vähäpukki; nehän ne Seurasaaren vartijat; ihan siinä sillan vieressä. Tuttua tutumpaakin minulle.
Kylläpä se Seurasaarikin.
Ilmoita asiaton viesti
Tämähän on museovirastolta sellaista itkupotku kiukuttelua kun joutuvat vähän tinkimään jostakin. Tuskin kuitenkaan johtajien palkoista ja määrästä. Ja mikä se kansallis-museon uudistuskin on? Onnistuukohan yhtä hyvin kuin sote?
Ilmoita asiaton viesti
Blogi (Teppo Mesikangas?) jossa kerrottiin somalialaisten ja marokkolaisten maahanmuuttajien kustannuksista katosi melko nopeasti. Oliko kielletty puheenaihe?
Ilmoita asiaton viesti
Kumma juttu.. Faktoista ei saa puhua.
Ilmoita asiaton viesti