Puolueeton Ruotsi sotilasliittoon

Mediassa on viime päivinä kirjoiteltu Ruotsin NATO hakemuksesta ja PM Anderssonin mahdollisesta lupauksesta jättää hakemus, jo ennen Madridin kokousta. / SvD

Aamun uutinen / SVT : Ulkoministeri Linden ( S )kuitenkin toppuuttelee ja kiistää hakemuksen jättämisen olevan vielä varma. 

Saattaa olla niin, että kun Riksdagenissa aikanaan äänestetään liittymisen puolesta, tai vastaan, niin Ruotsin sosiaalidemokraattien    ’ Nej ’ kaataa jäsenhakemuksen jättämisen. Näin siitä huolimatta, että n. puolet ruotsalaisista kannattaa NATO on liittymistä.

Sosialidemokraatit valtiopäivien perustuslakivaliokunnassa uskovat, että Ruotsi voi toki tehdä pitkälle menevää puolustusyhteistyötä NATO n kanssa, mutta yhteistyöhön tarvitaan 75 prosentin määräenemmistö.

( hallituksen vuonna 2016 tekemään kysely ) 

– Kun on kyse vallankäytön luovuttamisesta vieraalle vallalle, tarvitaan eduskunnan kolmen neljäsosan enemmistö, sanoo perustuslakivaliokunnan jäsen Hans Ekström (S). / DN

Torppaako Ruotsin S hakemuksen ? Vaalit ovat kuitenkin jo syksyllä, ja NATO kysymys saattaa olla ratkaiseva, aikanaan uutta PM valittaessa.

Oma veikkaus : Jäsenhakemus jätetään.

Experter: Liten risk för rysk attack om Sverige går med i Nato | SvD

Krävs kvalificerad majoritet för att gå med i Nato? – DN.SE

Ann Linde (S) dementerar svenskt beslut i Nato-frågan | SVT Nyheter

0
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu