Ranskasta saa patonkia, viiniä ja viihdettä

Punainen Mylly Pariisi, kuva wikip.

EU n neuvottelijat eivät ole eilen päässeet sopimukseen yhteisten ampumatarvikkeiden hankinnoista ja toimittamisesta Ukrainalle.

On epäselvää, syntyykö sopimusta perjantainakaan, jolloin asia on uudelleen pöydällä. Puheenjohtajana toimiva Ruotsi on jo ilmoittanut, ettei se aio ottaa asiaa äänestykseen, ellei ole varmaa, että kaikki 27 maata ovat yksimielisiä.

Ranska pitää tiukasti kiinni kannastaan, eikä halua ammustoimituksia EU n ulkopuolelta. Mm ssa ruudin toimittaminen Etelä-Koreasta EU n teollisuudelle ei ranskalaisille käy.

On kuitenkin todennäköistä, ettei EU n oma ammustuotanto riitä kattamaan yhteisesti luvattua määrää. Tähän mennessä EU-maat ovat lähettäneet Ukrainalle yhteisesti alle 40 000 ammusta.

Näyttääkin siltä, että ranskalaisilla on jälleen ihan omat intressit.
Ilman USA n apua olisi Ukraina jo kadonnut kartalta.

Tuki maittain 2022, tilasto

Aiheesta aikaisemmin Ammuksia ja politikointia

lähde : Ukrainan Pravda

 

muoks : 8:45

Christopher Cavoli, Yhdysvaltain Euroopan armeijan komentaja ilmoitti :

Ukraina saa kaikki tarvitsemansa aseet ajoissa keväthyökkäystä varten.  Cavoli mainitsi, että USA on toimittanut 98 prosenttia kaikista luvatuista taisteluajoneuvoista ja jatkaa edelleen aseiden toimittamista Ukrainalle.

Puolan puolustusministeri lupasi myös apua Ukrainaan toimitettujen Leopard 2 -pankkien korjauksiin ja huoltoon Bumar-Labedyn tehtaalla toukokuun alusta alkaen.

 

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu