Ruotsin kansalaisuus on kovaa valuuttaa

EU n lippu

Ruotsi on ollut maahanmuuttajille yksi Euroopan helpoimmista maista saada uusi kansalaisuus.

Kansalaisuusvaatimukset / SVT

Käytännössä Ruotsin kansalaisuuden saamiseksi on riittänyt oikein täytetty ja kirjeenä lähetetty kansalaisuushakemus, sekä viiden vuoden oleskeluaika Ruotsissa.

Migrationsverket

Ruotsin kansalaisuuden saamisen ehdot tiukentuvat, jos hallituspuolueiden ja SD n ehdotus tiukemmista kriteereistä menee läpi.

Maassa elämisen aika nousee kahdeksaan vuoteen, Ruotsin kielen osaamista edellytetään, samoin itsensä elättämistä edellytetään ja hakijasta tehdään ns lojaalisuusselvitys. 

– Olemme olleet uskomattoman löysiä, sanoo maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard (M). Ruotsin kansalaisuuden saaminen ei voi olla liian helppoa.  Kansalaisuuden saaminen on arvotettava uudelleen sekä juridisesti että symbolisesti, maahanmuuttoministeri sanoi hiljattain. Kansalaisuuden saamisen on oltava oikeutettu etu.

Esim. Ruotsissa rikoksen tehneille nuorille kansalaisuuden saaminen ei onnistuisi. Mm ssa Delta Gymin murhasta tuomittu henkilö sai taannoin Ruotsin kansalaisuuden sinä aikana, kun häntä epäiltiin rikoksesta.

Ruotsin hallitus aikoo tehdä päätöksen jatkotoimista tämön kesän aikana. 

Perusjuttu kaikille on, että  kansalaisen on elettävä maan lakien ja tapojen mukaisesti. Kansalaiseksi tulemisen edellytykset eivät voi tuosta poiketa. On kohtuullista vaatia että osaa uuden maan kielen, tuntee maan kulttuurin ja hallitsee myös maan pelisäännöt.

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu