Sähkö loppuu ?

Hyydepato Sanginjoella , ELY keskus

kuva : Hyydepadon purku Sanginjoella / Ely keskus

Arktisella vyöhykkeellä pakkaset ja ns tulipalopakkaset ovat talvisin normaaleja

Normaali talvi tulossa ja  energian tuotantoa vaivaavat jälleen Ruotsissa kovan pakkasen johdosta hyydepadot. Energian vähyydestä johtuen nyt myös  Pohjois Ruotsissa on ennätyskallista  sähköä kaupan. Vaihtoehtoja ei ole, koska Pohjois Ruotsissa ei jostain syystä nyt tuule, ei paista aurinko, ja etelä Ruotsissa ydinvoimalat ja hiilivoimalat on osin ajettu alas, eikä sähkö riitä valitettavasti sielläkään. Etenkin, kun sähköä myydään Saksaan.

Sähkökartelli kiittää hyydepatoja, kun rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Teollisuus, infra ja kuluttajat ovat vastaavasti jo polvillaan ylisuurten sähkölaskujen edessä. 

Lyhytnäköisten ja osaamattomien poliitikkojen ajama vihreä siirtymä paljastaa nyt todellisen luonteensa. Sähkön maksaessa tarpeeksi, niin omien ansioiden ja jäsenkirjan kannen värin mukaan jaetaan kenties kunnan puolesta sähkö ja halkolipukkeita ?

Maakunta maksaa, kuten komentotalouden keskushallinnon toimiin kuuluukin.

Marraskuu on muuten vasta kevyt preludi, ennen varsinaista Tammi-Helmikuun juhlavaa sinfoniaa, johon kaikille on varattu ulkonäyttämöön seisomapaikat. 

SVT

+26
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu