Sähköautojen latauspisteiden laki tulossa ja myös pikku lasku

Ympäristö- ja ilmastoministeri Mikkosen ja liikenne- ja viestintäministeri Marinin mukaan sähköautoilun osuus liikenteestä on saatava kasvuun, jotta nuo liikenteen päästöt saadaan pikaisesti kuriin.

Sähköautoiluun pakottaminen t. ohjaaminen ei tietenkään onnistu, jos ei latauspaikkoja ole, selvä se. Mokomat kansalaiset kun ajelevat vaan täysin holtittomasti vanhoilla autoillaan.

Tehdään siis ennakkoon laki ja laitetaan kansalaiset kiltisti maksamaan tuleva muutos. Kukaan ei sitten voi enää inistä, koska laki.

Sähköautoilua koskevan, ja nähtävästi läpi menevän lakiluonnoksen mukaan uusiin asuinrakennuksiin, joissa on yli 4 pysäköintipaikkaa on tehtävä sähköautojen latausvalmius vuodesta 2021 lähtien.

Laki voimaan tullessaan koskee myös vanhoja korjaustarpeessa olevia yhtiöitä. Näitä kai kaikki Suomen as, oy : t on ?

Taloyhtiöille on tulossa mielenkiintoiset ajat. Vyön kiristys ja vastikkeiden korotukset on syytä aloittaa heti. Puhutaan todella isoista rahoista, josko vaikka pihaverkko on kaivettava ylös ja piha uudelleen kaapeloitava jne..

Vaatimus latauspaikoista koskee tietenkin myös asuinrakennusten pysäköintitiloja, esim. autotalleja, tai autokatoksia.

Mielenkiintoista on tämä hallituksen kova kiire ja etukeno. Samaa tarmoa kun käytettäisiin vaikka nuorten työllistämiseen.

Harmillista on myös se, että nykyään kaikille taloyhtiöille ei välttämättä edes myönnetä pankista remonttilainaa. Lainaa yhtiö toki aina saa, mutta osakkaiden henkilökohtaisella vakuudella. Se onkin sitten ihan toinen juttu.

Laki voimaan tullessaan on tottakai maan kattava. Veikkaankin, että esim. Kemijärvellä shamppanjapulloja korkkaillaan lain voimaan tullessa.

Onneksi asun omakotitalossa ja ajelen vähät ajoni ympäristöystävällisellä vähäpäästöisellä dieselillä, jolla on vielä ainakin 400 tuhatta kilometriä edessään. Ja joo, jos sähköauton sitten jostain syystä haluan, niin voimavirtapistoke on katoksen nurkalla valmiina.

Aiheesta T&T

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/taloyhtiot-huolissaan-latauspisteiden-lakiluonnoksesta-vieko-vain-yksi-pihaan-hankittu-sahkoauto-putkiremonttirahat/411a52c1-d613-4e34-aa4e-089c5fefb43a

 

joukorep

Juttua ajankohtaisista asioista ja vanhemmista tavaroista ja kaikenmaailman romuista, sekä juoksemisesta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu