Saksa sulkee huomenna loput ydinvoimalansa

Eurooppaa piinaavasta energiakriisistä huolimatta Saksan kolme viimeistä, hyvin toimivaa laitosta, Emsland, Isar 2 ja Neckarwestheim laitetaan lepoon huomenna. ( toistaiseksi ? )

Fukushiman ydinonnettomuuden jälkimainingeissa tehtyä sulkemispäätöstä ei siis peruttu. Ydinvoimaa korvaavaa energiavaihtoehtoa kuitenkaan ei ole vielä Saksassa löydetty. Jatkossa energiantuotosta Saksassa vastaavat käytännössä pääosin hiilivoima, tuulivoima ja muualta ostettu energia.

Saksa on joutunut jo tuottamaan hiilivoimalla n. 40 % sähköstä. Lue kalliilla hinnalla. Samalla myös ne oikeasti vaaralliset hiukkaspäästöt ovat jatkaneet kasvuaan. Hetkellisesti toimivan tuulivoiman valmistaminen lisää osaltaan sekin hiilen kulutusta.

Tyskland stänger ner sin kärnkraft – experten förklarar konsekvenserna / Video

Saksan umpihölmöksi osoittautuneen vihreän energiapolitiikan seurauksia pelätään. Jostain Saksan teollisuus hankkii varmasti energiansa.

Ruotsissa mietitäänkin jo, kuinka korkealle sähkönhinnat ensi talvena Euroopassa / Nordpoolissa nousevat ja lyödäänkö tämän vuotiset hintaennätykset.  Nordpoolin sähkömarkkinat takaavat ainoastaan sähkön myyjälle hyvän hinnan ja ostajalle mm ssa kasvavan inflaation.

Pala lähihistoriaa :

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/saksa-lisaa-jopa-8-000-mw-hiilivoimaa-ensi-talveksi-vihrean-siirtyman-komissaari-hiilen-poltto-noudattaa-eun-ilmastolinjauksia/

Suuret merelliset saksalaisen yhtiön myymät ”luonnonmukaiset ja vihreät tuulivoimalapuistikot ” eivät ole kestävä ratkaisu.

T&T

 

 

 

 

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu