Sattumanvarainen tuulivoima ei ole ratkaisu. Mihinkään.

Sain kaverilta mielenkiintoisen Youtube videon.

Videolla asiantuntijoiden toimesta käsitellään tuulivoiman vaikutuksia Ruotsin yhteiskuntaan, teollisuuteen, sähkön tuotantoon, energian hintoihin ja myös kunnallis, ja valtion politiikkaan. 

Muutama lainaus videolta :

  • Merkelin ns Energiewerde oli iso virhe ydinvoiman alasajoineen. 2011
  • Ruotsin tuulivoimaloista valtaosa on kiinalaisten yhtiöiden omistuksessa.
  • Tuulivoimalat eivät työllistä. 1530 voimalaitosta on luonut yhteensä 6 pysyvää työpaikkaa
  • Päättävätkö poliitikot kansalaisten puolesta, kansalaisten näkemysten vastaisesti tuulivoimaloiden sijainneista ? Ruotsissa Valtiopäivät haluavat poistaa kunnilta Veto – oikeuden koskien tuulivoimaloiden kaavoitusta. Ts. Tuulivoimaloiden sijainnin voisivat näin käytännössä päättää voittoa tuottavat tuulivoimayhtiöt.
  • Ruotsissa on myös havaittu eräänlainen Pekkarointi – ilmiö. Tuulivoimaa kannattavat poliitikot, tai poliitikkojen lapset saavat mukavia virkoja tuulivoimayhtiöissä.
  • Tuulivoiman avulla yritetään huonolla menestyksellä korvata nykyinen, toimiva ei fossiilinen energiantuottojärjestelmä.
  • Vihreän liikkeen puunhalaajista on tullut nyt tuulimyllyjen halaajia.

Linkki : https://youtu.be/fa6hdmQIaHs?list=PLM37EuPs9m7KyiLK7vmQDzKMRrUZxour5

Video on aika pitkä, mutta kannattaa silti katsoa ja ilman minkään värisiä okuläärejä. Videon anti sopii mielestäni yli puoluerajojen kaikille, jotka haluavat panostaa ensi sijaisesti luonnon suojeluun.

Tuulivoiman ympäristömyötäisyys on syytä kyseenalaistaa. Samalla on syytä miettiä, onko meillä varaa tuulivoimaan, vai pitäisiko ehkä päättäjien vihdoinkin oivaltaa ottaa ilmuvimmassaan  pari napsua taaksepäin ?

jk. Hyvällä tuulella, jos siis tuulee.

Fingrid, ajantasainen seuranta

 

+16
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu