Segregaation ongelmat

Ruotsissa on huomattu, että maahantulijat eivät enää odotetusti integroidu, huolimatta valtavista yhteiskunnan taloudellisista panostuksista.

Aiheesta  on huolissaan mm ssa integraatioministeri Anders Ygeman ( S ) / SVT

” Jos on alueita, joilla lähes kaikki tulevat alun perin muista maista,
ruotsin kielen oppiminen on selvästi vaikeampaa, ja kun ruotsin oppiminen on vaikeampaa, on vaikeampaa myös saada työtä,  sanoo Ygeman SVT:n haastattelussa. ”

Ygeman näkeekin etnisyyden olevan osa ongelmaa :

Ygemanin mielestä myös rikollisuus ja työttömyys ovat kuitenkin huomattavasti tärkeämpiä huomioitavia tekijöitä.  Mutta Ygemanin mukaan on kuitenkin selvää, että segregaatio ei ole vain luokkaperusteista, segregaatiolla on myös etninen ulottuvuus. 

Ratkaisu Ygemanin mukaan olisi asuinalueiden maahanmuuttajien määrän rajoittaminen.

Ruotsin poliisi on myös havainnut alueellisten ongelmien kasvun ja tehnyt aiheesta myös tutkimuksen.

Samanaikaisesti Tanskassa puretaan Ongelmalähiöitä, koska ao lähiöt eivät enää ole tanskalaisten mukaan viihtyisiä, eivätkä myöskään ajanmukaisia ja turvallisia. Ao lähiöt ovat pääosin ulkomaalaistaustaisten asuttamia.

Alueelliset ongelmat eivät Ruotsissa nykyisin toimin paremmiksi muutu, mutta muuttamalla toimintatapoja saatetaan päästä kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen.

Kummallista vaan on se, että näinkin monta vuotta on ongelman ytimen käsittelyä kartettu, vaikka jokainen kadunmies on ollut ongelman perusluonteesta tietoinen jo pitkään. Kokonaiset korttelit, jotka ovat jonkun etnisen ryhmän hallussa ei luo uusia työntekijöitä, vaan pikemminkin ongelmia.

Ygemanin ehdotus etnisen taustan suhteistamisesta asuinalueen väestön määrään on herättänyt myös kovaa debattia ja mm saa Miljöpartiet, sekä Vänsterpartiet eivät Ygemanin tulokulmaa asiaan hyväksy.

Tony Haddou (V) mukaan pohjoismaiden ulkopuolisten asukkaisen määrän rajoittaminen on rasistista. / SVT aktuellt.

Vaalit tulossa.

SVT / Linkki

+9
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu