Sotaloordin yllättävät vaikeudet

SVT uutinen kertoo, että ammusten toimittaminen  Wagner Groupille on pysähtynyt. Uutinen on sinänsä mielenkiintoinen, koska Wagnerin oma armeijakunta on menestynyt taisteluissa käsittääkseni paremmin, kuin Venäjän armeija.

Wagnerin johtaja Jevgeni Prigožinin mukaan Venäjän sotilasjohto syyllistyy nyt maanpetokseen.

Prigožin kertoi  maanantaina ääniviestissä, että pysäytetyt ammusten toimitukset ”auttavat vihollista murtamaan Venäjän selän”. Ammusten loppumisen seurauksena Bakhmutin alueen valtaamispyrkimykset tulevat hidastumaan merkittävästi.

Wagnerin johtajan on uumoiltu yrittävän vahvistaa poliittista asemaansa Venäjällä, ja hän on muun muassa käyttänyt omaa julkista foorumiaan kohdistaakseen kritiikkiä Venäjän armeijaa kohtaan.  Ao. kritiikki taas saattaa olla puuttuvien ammusten toimitusten takana, arvelee Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun strategian opettaja Joakim Paasikivi.

– He antoivat Wagnerin sotilaiden taistella huonommissa olosuhteissa vähentääkseen Jevgeni Prigožinin mahdollisuuksia lisätä omaa valtaansa yksityisarmeijan tukemana, hän sanoo.

– Näyttää siltä, ​​​​että Prigozhin on matkalla kylmään.

Viime aikoina Wagner-ryhmän esittämä kritiikki on voimistunut.  Muun muassa useita videopätkiä on ilmestynyt, joissa Wagner-sotilaat arvostelevat ja pilkkaavat avoimesti Venäjän korkea-arvoisia kenraaleja.

– Nämä videot tukevat tietoa, jonka mukaan Wagnerisotilaiden ja venäläisten joukkojen väliit ovat todella huonot. Joakim Paasikivi sanoo.

Jevgeni Prigožinin kannattaa välttää yli kaksi kerrosta korkeampia kerrostaloja.

Wagner ryhmä on mahdollisesti jopa vetäytymässä taisteluista.

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu