Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Parhaat blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje tästä –>

Suomen hallitus on tarpeeton, koska ..

Tuliko kenellekään yllätyksenä ministeri Pekka Haaviston ( vihreä ) ilmoitus, joka mahdollistaa venäläisten turistien kulkemisen  edelleen Suomen kautta Schengen alueelle ? Suomi ei siis Haaviston mukaan voi sulkea rajaa.

” Suomella on tarkoitus nostaa ylimääräisessä ulkoministerien kokouksessa elokuun lopulla tämä viisumiasia esiin, koska haluttaisiin järjestelmä, jossa kaikki EU-maat reagoisivat tilanteeseen samalla tavalla. ”  sanailee Haaviston Pekka nohevasti.

Viro on jo aiemmin päättänyt rajoittaa venäläisten tuloa maahan. Haavisto ei pysty kommentoimaan Viron päätöksentekojärjestelmää, mutta sanoo, että Viro voi esimerkiksi asettaa sellaisia kansallisia sanktioita, joita Suomi ei voi ?? / IS uutinen.

Ministeri Haavisto kertoo, että Suomea enemmän viisumeita venäläisille myöntävät Kreikka, Italia ja Espanja. Nähtävästi ne muut 23 EU maata sitten myöntävät viisumeita Suomea vähemmän.

 

IS / linkki uutiseen

 

 

+1
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (8)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. hrautomaki

  Suomen hallitus hakee toimilleen etukäteen aina luvan ylempää, eli EU:lta.
  Miksiköhän Suomen itsenäisyyspäivänä juhlitaan?

  +5

  Ilmoita asiaton viesti

  • joukorep
   Jouko Repo #3715412 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3715405

   Sepä !

   Oikeastaan olisi kaikkien etu, jos Suomen parlamentti virallisesti alistettaisiin Ursulan joukkion ohjaukseen. Rahaa ja tupakkaa säästyisi kassikaupalla, koska Suomen ylisuuren hallintakoneiston turhat toimet voitaisiin samalla lakkauttaa. Suomen asioita voisi laadukkaasti Brysselissä hoitaa OTO na joku korkeasti koulutettu ranskalainen virastobyrokraatti.

   Kaikki voittaisivat tuossa kaupassa. Eikä vähiten suomalaiset.

   +5

   Ilmoita asiaton viesti

 2. pasikarhunen9
  Pasi Karhunen #3715439

  Mikä olisi se laillinen peruste jolla viisumien myöntäminen voitaisiin keskeyttää yksityishenkilöiltä joita pakotteet eivät koske?

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

  • joukorep
   Jouko Repo #3715444 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3715439

   En tiedä, mutta uskon että jo annetun kulkuluvan keskeyttäminen ei ole mahdollista, tai onko edes tarpeellista.

   Tullimuodollisuuksilla maahantuloa kuitenkin voidaan hidastaa klassissen venäläisen toimintamallin mukaisesti. Yksi luukku, yhdellä raja-asemalla auki parittomina päivinä 15:50-16:10 välisenä aikana :).

   Tuo on tietenkin vittuilua, mutta myös hyvin toimivaa.

   Uusien turistiviisumien myöntämistä venäläisille vastaavasti kyllä voidaan rajoittaa.

   +1

   Ilmoita asiaton viesti

   • pasikarhunen9
    Pasi Karhunen #3715469
    Vastaus kommenttiin: #3715444

    Schengen-viisumisäännösten mukaan viisumi voidaan jättää myöntämättä jos hakijan arvellaan olevan uhaksi yleiselle järjestykselle, kansalliselle turvallisuudelle tai kansainvälisille suhteille. Ja arviointi pitää tehdä tapauskohtaisesti, ei niin että päätetään jättää tietyn maan kaikkien hakijoiden turistiviisumit myöntämättä.

    Esim. Viro perusteli maaliskuista päätöstään keskeyttää turistiviisumien myöntäminen ”teknisillä ongelmilla viisumi- ja palvelumaksun maksamisessa sekä muista odottamattomista Venäjän ja Valko-Venäjän nykytilanteeseen liittyvistä rajoituksista”.

    Saa nähdä millaiseen ratkaisuun Suomen hallitus päätyy, se on toki varmaa jo nyt että oli päätös mikä tahansa niin hallitus haukutaan pataluhaksi. 😄

    +1

    Ilmoita asiaton viesti

    • joukorep
     Jouko Repo #3715477 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3715469

     ” Schengen-viisumisäännösten mukaan viisumi voidaan jättää myöntämättä jos hakijan arvellaan olevan uhaksi yleiselle järjestykselle, kansalliselle turvallisuudelle tai kansainvälisille suhteille. Ja arviointi pitää tehdä tapauskohtaisesti, ei niin että päätetään jättää tietyn maan kaikkien hakijoiden turistiviisumit myöntämättä.”

     Missään ei ole tietääkseni mainittu Suomeen haluavan viisumihakemuksen vähimmäis, tai maksimi käsittelyaikaa tietenkään. ( Hakemus on kuitenkin jätettävä max 6 kk ennen matkaa )

     Pitkällehän tuo venäläisten maahantulon estäminen on oikeasti vain ja ainoastaan suomalaisten päättäjien omasta asenteesta kiinni, kuten myös Haaviston sanailusta voidaan tulkita.

     Minusta niin pitkään, kun venäläiset osallistuvat ryöstöretkeen ja viattomien tappamiseen ei venäläisillä ole mitään asiaa demokraattisen Suomeen lomailemaan. Tämä tieto on myös kohteliaasti syytä venäläisille kertoa, samalla sisältä päin luodaan painetta Venäjän hallinnolle.

     Suomettumisen aikaan ei nyt edes viitsi viitata.

     +1

     Ilmoita asiaton viesti

 3. paavonevalainen

  Suomen hallitus on tarpeeton ihan muista syistä…

  +3

  Ilmoita asiaton viesti

  • joukorep
   Jouko Repo #3715631 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3715614

   Kyllä vaan.

   VVM n budjettiesitys vuodelle 2024 on 6,3 miljardia euroa alijäämäinen.
   Hurraa ! Kepulien Annikka Saarikko pelaa sossujen kanssa samaan pussiin, kansan parhaaksi, velkarahalla tottakai :).

   +1

   Ilmoita asiaton viesti