Suomessa ei ole työvoimaa

” Keskisuomalaisessa ikääntyneiden hoivakodissa hoitajat puhuivat työkielenä vain englantia tai jotain muuta kieltä kuin suomea. Tilanne kävi ilmi Aluehallintoviraston (avi) yllätystarkastuksessa.

Avi sai Keski-Suomen hyvinvointialueen omavalvontayksiköltä vuoden alussa tietoja esimerkiksi siitä, että Attendon Saarijärven hoivakodissa on liian vähän henkilökuntaa. Hyvinvointialue oli valvonut yksikköä jo lokakuusta 2023 asti.

Avi teki hoivakotiin yllätystarkastuksen kesäkuussa. Tarkastuksessa ilmeni useita puutteita, jotka vaaransivat asiakasturvallisuuden. ” / Kirjoittaa Yle tänään.

AVI n virkamiehet ehtivät tekemään tarkastuksen  n. kahdeksan kuukauden kuluttua ?? Haloo !

Tilanne on ollut pitkään vähintään kummallinen  ja epäilen ovatko ao hoitajat olleet tehtäviensä tasolla. Kuinka hyvin vanhus saa apua, jos / kun hoitajan ja asiakkaan yhteinen Suomen kieli rajoittuu vienoon hymyyn ja ” Hei ” sanaan. Entäs miten hoituvat hoitajalta lakisääteiset hoitotapahtumien kirjaukset jne. Kriiisitilanteita, esim tulipaloa ei kannata edes miettiä.

Onko tosiaan niin, ettei hoitokoteihin löydy suomenkielisiä tekijöitä 230.000 työttömän joukosta ?  Jos noin tosiaan on, niin kotiin jääminen on tehtävä kannattamattomaksi vaihtoehdoksi ja maahan rekrytoitavien palkkaamisen kriteereitä on syytä tarkastella uudestaan.

Tilastokeskus Helmikuu 2024 Työttömiä oli 230.000, josta miehiä 127 000 ja naisia 103 000. 15–74-vuotiaiden työttömyysaste oli tammikuussa 8,3 %, kun se vuotta aiemmin oli 7,6 %. Miesten työttömyysaste oli 8,8 %, mikä oli 1,1 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuotta aiemmin.

 

Valtaosa meistä on tulevaisuudessaan jonkun vieraan hoidettavana. Osalle toki käy parempi tuuri.

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu