Suomesta voi tulla puhtaan tuulivoiman tuottaja nro 1

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto ( Vihreä ) osallistui tiistaina Itämeren valtioiden neuvoston, CBSS:n,  merituulivoimafoorumiin Berliinissä.

Haaviston mukaan Suomella on mahdollisuus tulla merkittäväksi tuottajamaaksi merituulivoiman osalta Itämeren alueella. Merituulivoimainvestoinnit ovat olleet kasvusuuntaiset ja Haaviston mukaan metsähallituksen on määrä järjestää ensimmäinen merituulivoimakilpailu tämän vuoden aikana. /-  Verkkouutiset 10/5.

Oikeastaan kun asiaa tuumailee, niin miten ’vihreää’  se tuulivoimalla tuotettu sähkö oikeasti on, kun sen tuottaminen kuormittaa läpi koko logistisen ketjun  kohtuuttomasti ympäristöä, eli luontoa ? 

 

  • Tuulivoimaloita valmistavan teollisuuden hiilijalanjäljen on oltava  valtava. Miljoonia tonneja terästä, sementtiä, elektroniikkaa jne. Lavat ja perustusten sementti ovat selvää jätettä. 
  • Tuulivoimaloiden aiheuttamat valtavat vauriot luonnossa palautuvat sukupolvien kuluttua. Siirtolinjat maalla ja merellä, avihakkuut.
  • Miksi tuulivoimaloille annetaan rakennuslupia ja samalla oikeus tappaa mm ssa pölyttäjiä ? Tutkijoiden mukaan Saksassa kuolee vuosittain 1,2 biljoonaa hyönteistä ( HS Tiede ) 
  • Tuulivoimaloiden määrän lisääminen, ilman korvaavaa inertiaa, aiheuttaa verkossa toimintahäiriöitä. Länsi Suomeen ei toivota enää lisää epävakaata energiaa.

https://www.verkkouutiset.fi/a/pekka-haavisto-suomi-voi-nousta-tuulivoiman-tuottajamaaksi/

Pölyttäjien määrä on romahtanut – ja siitä voi tulla ihmiskunnan kohtalonkysymys | Luonto | yle.

Laajan sähköhäiriön riski kasvanut länsirannikolla – Fingrid rajoittaa uusia tuuli- ja aurinkoliittymiä | Tekniikka&Talous

Suojellaan yhteistä ympäris­töämme

Pysäytetään luonnon monimuotoisuuden hupeneminen ja turvataan eläinten oikeudet. Ratkaisuja on tehtävä ennen kuin ilmastonmuutos kiihtyy hallitsemattomaksi ja lajien sukupuutto karkaa käsistä.

Ihminen on osa luontoa ja lajimme on täysin luonnosta riippuvainen. Olemme kuitenkin eläneet vuosikymmenet yli luonnon uusiutumiskyvyn. Vihreiden tavoitteena on etsiä keinoja ihmisen ja koko elonkirjon kestävään yhteiseloon.’

  • Vihreiden kotisivulta 
Pekka Haavisto, kuva Valtioneuvosto.
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu