Talvi tulee, lähdetkö etelään ?

Kysymys on relevantti, koska Suomessa on talvella kylmä, tai helvetin kylmä. Etelässä talvella vastaavasti on huomattavasti mukavampaa. Halpa safka, ja juomat, ei lämmitystarvetta jne. Etelään lähteminen ei valitettavasti sovi kaikille, työ, koulu yms esteiden johdosta.

Vaihtoehdot ovat nyt tavan kansalaisella vähisssä. Kiristetään esim. vyötä parin reiän verran ja pudotetaan huonelämpötila 16 asteeseen, käydään lämpimässä suihkussa joka toinen päivä, ostetaan lämpöisiä vaatteita ja jos rahaa jää, niin maksetaan sähkölasku.

Suomen poliitikoilta puuttuu selvästi paikallistuntemus vallitsevista säätyypeistä, koska tekemänsä energiaan liittyvät päätökset eivät ole synkronissa vallitsevan arktisen ilmaston kanssa. On muuten erikoista, kun maahan on rakennettu sadoilla miljoonilla voimaloita, joita ei sitten yllättäen enää voikaan käyttää. Kalliista ja typerää rahan haaskausta on tuo.

Putin hallintoineen on syypää moneen, mutta Suomen poliitikkojen tekemät  kauaskantoiset päätökset eivät ole  Putinista johtuvia. Täyspäinen poliitikko osaisi nyt nopsasti pakittaa valitsemaltaan tieltä.

Onneksi on vaalit tulossa ja hyvä muisti.

 

Hiilivomaloiden loppu Helsingissä

Sähköpula voi viedä monen perikatoon

Kaksi uutista, jotka innoittivat tämän blogin kitjaittamisen.

 

 

+8
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu