Turun tauti, uusi versio

” Father Russia ”, 2022, oil on board, 40 x 50 cm. Stenvall

Aamun Ylen uutisista saadaan lukea hämmentävä uutinen Suomen Turusta. Kuvataitelija Kaj Stenvallin Putin-maalausten näyttely Turun Logomossa on yllättäen peruttu.

Stenvallin poliittiset piirustukset ovat hienoja oivalluksia ja Stenvallin maalausten henkilöt on sijoitettu vanhojen maalausten sisälle, tai ajankohtaisiin kuvauksiin.

Nyt olisi Turun kaupungilla ollut suuri kunnia tuoda suurelle yleisölle nähtäväksi yli sata Putin -aiheista maalausta, joita Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on poikinut. Mukaan olisi mahtunut myös Yhdysvaltain aiempaa presidenttiä, Donald Trumpia, arvostelevia teoksia.

Uskon, että Kaj Stenvallin ajankohtainen taidenäyttely olisi herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta erikoisuudellaan ja erittäin osuvalla teemallaan.

Turku olisi näin myös näyttänyt maailmalle olevansa vapaan sanan ja tuhon kohteeksi joutuneen Ukrainan  puolestapuhuja. Nythän näin ei ole, vaan päätöksessä haisee tunkkainen ja nukkavieru – 70 luku, kun julman ryöstäjän käynnistämän sodan julmuuksista kertova taidenäyttely kielletään selvästi poliittisin perustein.

Hyvä Turku !

 

Logomo Oy:n omistavat Sunborn Events (61 %) ja Turun kaupunki (39 %). 

 

Facebookista löytyy oman kuvaruudun kautta katsottava pieni Kaj Stenvallin taidenäyttely.

 

edit : korjattu typo

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu