Turve ei ole uusiutuva energialähde. Suomessa.

Turve on kuitenkin uusiutuva energialähde Ruotsissa. Puunpoltto taas on  Suomessa Nou Nou. Koska ne hiukkaspäästöt. Saksassa taas samainen puu lasketaan uusiutuvaksi ja hyväksyttäväksi enerhialähteeksi..

Saksan johto Merkelin ohjaamana teki taannoin typerän ratkaisun Saksan tulevissa energiavalinnoissaan, ja nyt mm ssa tuulivoimasta on muodostunut Saksalle oikea iso ongelma, eikä odotuksista ja isoista investoinneista  huolimatta Saksan ilmastopäästötkään ole  laskeneet.

Samalla taas Suomessa hihkutaan näiden luontoa tuhoavien sattumavoimaloiden siunauksellisuudesta, etenkin ilmastopäästöjen vähentäjinä.

Sivusta katsoen maan rajat siis ovat merkittävä tekijä ilmastopäästöissä ? Intiaa, Kiinaa ja Venäjää ei tietenkään lasketa mukaan. Ne kun on niin kaukana horisontin takana.

TM Rakennusmaailma

https://www.sgu.se/samhallsplanering/planering-och-markanvandning/markanvandning/torvbruk/

Turve ja Lintilä, Suomenmaa

Ohisalon osaamista MT ssa

Tuulivoimalat eivät ole vähentäneet päästöjen määrää

Näin tavan turistina kummastuttaa, miten hyvin muualla EU ssa osataan lukea aina asiaan liittyvät pykälät paremmin, siis omaa etua ajaen. Vai onko suomalaiset nöyrinä ja tunnollisina vaan myyntimiesten vietävissä ?

Toisaalta, ilmastonmuutoshan on pysyvä ja vallitseva olotila läpi maailman historian.

Saattaa muuten ensi talvena, etenkin nöyrälle ja kaikkeen uskovalle suomalaiselle tulla kalliiksi omien päättäjien uskomaton umpityperyys. Vastuuta ratkaisujensa seurauksista nämä monitaitoiset osaajat, eivät tietenkään kanna.

Vaalit tulossa.

 

+24
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu