Työvoimapula piinaa edelleen Suomea

Tuoreesta kauppakamarien jäsenyrityksilleen toteuttamasta talouskyselystä selviää, että jopa 84 prosenttia yrityksistä pitää työperäisen maahanmuuton lisäämistä tulevalla hallituskaudella tärkeänä.Noin kymmenes (11 prosenttia) vastanneista ei pidä työperäistä maahanmuuttoa ollenkaan tärkeänä. /

– Verkkouutiset 3/5.

Vapaa kilpailu hyvistä ja vakituisista työpaikoista työmarkkinoilla on kovaa ja rekryprosessin valinta osuukin useimmiten parhaaseen kandiin. 

Maahanmuutto on vapaaehtoista ja laillisesti maahan tullut työnhakija asemoituu tietenkin samalle viivalle muiden työnhakijoiden kanssa, näin markkinataloudessa tulisikin toimia. Maahanmuuttajille kohdennettu taloudellinen subventointi taas vääristää kilpailua. Kela osittaisena palkanmaksajana ei siis voi olla aito ratkaisu työvoimapulaan.

Btw. Voisiko julkinen sektori osaltaan auttaa yksityissektoria poistamalla tyhjäkäyntisiä päällekkäisyyksiä, mm ssa hnnkintatoimissa, jolloin  työmarkkinoille vapautuisi lisää työtätekeviä.

JK. Työttömien työnhakijoiden määrä nousi 3 200 henkilöllä. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin maaliskuussa 95 200. Kaikkiaan avoinna oli 203 400 työpaikkaa, mikä on 55 700 vähemmän kuin vuosi sitten.

Maaliskuussa -23 oli 253 900 työtöntä työnhakijaa

Työllisyyskatsaus – Tiedote 26.4.2023

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu