Vain tuhkaa ( osa 4 )

Kuva / Johan Nilsson TT

Bileet on nyt ohi, ja myös syytteitä tulossa,  mm ssa Paludanille kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan.  Samoin mellakoitsijoista osalle, erilaisin ja lukuisin perustein.

Jälkipyykkiä pestään vielä pitkään ja ihan hyvästä syystä.

Ministeri Johanssonin ( s ) mukaan ne ryhmät, jotka haluavat levittää käsitystä Ruotsin islaminvastaisuudesta, ovat olleet aktiivisia myös pääsiäisviikon mellakoiden yhteydessä. Johanssonin mukaan aiemmin keväällä Ruotsin sosiaaliviranomaisten mainetta pyrittiin mustamaalaamaan arabinkielisissä medioissa Ruotsissa tehtyjen lasten huostaanottojen seurauksena.

Morgan Johansson (S) om påtryckningar bakom helgens upplopp | SVT Nyheter

Koranin polttamisen kieltämiseksi laissa kerätään nimiä.

Ruotsin lakia muuttamalla polttamisen kieltämiseen ei usko lakimies ja professori Joakim Nergelius : Koraanin polttamisen kriminalisointi merkitsisi käytännössä jumalanpilkan kieltämisen lain ottamista uudelleen käyttöön. 

Laki poistettiin, koska uskonnonvapauden erityissuojan ei katsottu oikeuttavan sanan- ja lehdistönvapauden rajoittamista.

– Mielestäni ei ole erityisen hyvä idea kriminalisoida jumalanpilkkaa uudelleen. Tuo rikos lakkautettiin, koska se koettiin antiikin aikaiseksi jo viisikymmentä vuotta sitten, sanoo Joakim Nergelius ja jatkaa:

– Sananvapauteen kuuluu myös se, mikä on uskonnollisesti loukkaavaa, ja niin sen mielestäni pitääkin olla, Joakim Nergelius sanoo.

Ny namninsamling vill att koranbränning blir hatbrott – ”Handlar om sunt förnuft” | SVT Nyheter

Poliisi on joka tapauksessa mm ssa Malmön alueella ilmoittanut vahvistavansa välittömästi mellakantorjuntakalustoaan mm ssa vesitykeillä.

Poliisin ” tappiot ” yli 100 loukkaantunutta, tuhoutuneita ajoneuvoja, arvovallan menetys jne. 

Bild / SVD

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/over-100-poliser-skadades-i-samband-med-upploppen

Paludan on ilmoittanut hakevansa lupaa uudelle turneelle Ruotsin kaupunkeihin. Jos / kun koraanien polttaminen kielletään poliisin toimesta, niin esitteleekö Paludan mielenosoituksessa seuraavaksi kuvataidetta ?

0
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu