Valtion talous jatkaa sakkaamistaan ?

Pääministeri Orpon hallitus. Kuva valtioneuvoston viestintäosasto

” Petteri Orpo: Veroja korotetaan, koska julkinen talous on erittäin huonossa kunnossa / IS

 

PM Orpo voisi nyt ihan omin sanoin kertoa, missä maassa talous on oikeasti saatu kuntoon veroja nostamalla ? Julkisen sektorin ja ylimääräisten kulujen leikkaaminen tuo paremman ja kestävämmän tuloksen ja samalla kansalaisille  jää myös ostovoimaa.

Selvää kuin pläkki, mutta miksi mitään ei oikeasti tapahdu ?

– Poliitikkojen  perusongelma on pelko kansansuosion katoamisesta seuraavissa vaaleissa. Siksi muutoksia ei tehdä, tai ne tehdään vetkutellen.

MUTTA ; Samaa tietä kulkien pääsee aina samaan paikkaan. 

– Ehdotankin hallitukselle ulkopuolisen puolueettoman asiantuntijan palvelujen hyödyntämistä pahasti  nyrjähtäneen budjetin tasapainottamiseksi ja mahdollisen Yli- Viikaroinnin kitkemiseksi.  

  • Jokaisen verovaroin rahoitetun instanssin organisaatio ja työntekijöiden toimenkuvat, sekä vastuualueet ja päällekkäisyydet arvioidaan. Samoin kaikkien julkisten toimitilojen käyttöaste kartoitetaan.

Lisäksi on vihdoinkin syytä uudelleen arvioida valtion kassata ammennettujen vastikkeettomien  tukien jakoperusteet. 

– Veikkaan, että em analyysien perusteella tehtyjen toimintojen järkeistämisien avulla saadaan aikaiseksi valtavat säästöt.

Suomi elää työnteolla :

– Keskenään naapurin ikkunoita rikkomalla ja niitä korjaamalla  ei montaa vuotta  tulla toimeen. Velkaakaan ei Suomelle myönnetä enää entiseen malliin. Se velkakin mokoma on maksettava takaisin korkoineen. 

Ymmärtääkseni  hyvä tapa saada maan talous tasapainoon on luoda maan yrityksille paremmat edellytykset vastata kiristyneeseen kilpailuun.  Tilauskirjojen täyttyessä valtion verotulot ja myös työllisyys kasvavat kohisten.

Lakkoileminen, keskinäinen vittuilu  ja yletön voivottelu eivät taloutta tasapainoon saa.

Päinvastoin.

joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu