Wiina on hintansa Wäärti ?

Viina on hintansa väärti ainakin Suomessa, koska suomalainen on valmis maksamaan juomistaan EU n hintatilaston mukaan kovimman hinnan. ( tilasto ) 

Vapaassa markkinataloudessa kun nyt ollaan, niin suomalainen voi naapurimaasta alkoholia itse hakea edullisemmin, mutta alkoholin hakeminen hintaperusteisesti on typerää ja lisäksi erittäin vaivalloista touhustelua. Hakemisen motiivin toki ymmärtää, kun / jos säästö on satasia.

Tilanne voisi olla myös toisin :

Ilman ALKO n ison yhden asian monopolin kallista hallintokoneistoa ja materiaalinohjausjärjestelmää olisi juomien vähittäishintojen lasku todennäköinen. Suomessa vähittäiskupalla kun on jo valmis maan kattava tehokas ja lähes joka kylään ulottuva jakeluorganisaatio ja lisäksi ihan toimiva hankintakoneisto, sekä hyvät isot varastot. Valvontakin päivittäistavarakaupassa on todistetusti hyvällä tolalla. Osaavat kyllä kysyä paperit ostajalta.

Tarvitaanko EU Suomessa edelleen yhden asian ympärillä puuhaavaa tyhjäkäyntistä ALKOA ?  Veroluonteiset maksut ja niiden kerääminen ainakaan eivät ALKO nimistä laitosta tarvitse. Tilitykset kun hoituvat vähittäiskaupan kautta mainiosti sähköisesti.

ALKO n Vuosikertomus

Kumma juttu muuten, Systembolagetin maassa Ruotsissa on juomat Suomea edullisempia. Samoin kuin bensiinikin. Vastaavasti Ruotsissa taas elintaso on Suomea korkeampi.

 

+6
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu