Willi länsi naapurissa

Aamun uutinen SVT. Vain pieni osa ampumarikoksista johtaa annettuun tuomioon.

Ruotsissa ilmoitettiin – 20, 385 kpl ampumarikosta. Näistä ainaostaan 14 % tapausta johti langettavaan tuomioon. Ampuma aseella tapettiin ao aikana 47 henkilöä ja 118 haavoittui.

Tilanne on nopeasti muuttunut erittäin vaikeaksi ja ampumatapauksista saa lukea nykyään jo päivittäin. Aikasempien räjäyttelyjen tilalle on tullut kösiaseiden käyttö. Aseita saa halvalla ja niitä tehdään myös itse.

Tutkinnan nopea aloittaminen on rikoksen selvittämisen kannalta tärkeä tekijä sanoo Christer Axling, poliisin tutkimusjohtaja Tukholman alueelta. Nyt pelätään tilanteen edelleen eskaloituvan, koska jyrkästi lisääntyneiden väkivallan tekojen nopean tutkimisen aloittamiseen ei nykyiset resurssit enää riitä. Ampumatapauksia tulee enemmän, kuin poliisi pystyy vastaanottamaan. Näin tapaukset jäävät pöydälle.

Pelkällä Google haulla ’skottlossning stockholm’ löytyy satojatuhansia vastauksia.

Löfven on jo 2016 luvanut lisää resursseja, mutta viranomaisten määrää ei ole kuitenkaan saatu lisätyksi riittävästi.

Samalla ei voi välttyä miettimässä rikollisuuden kehitymmissuuntaa Suomessa ja hiljattain käytyä keskustelua poliisien mäörärahoista ja resursseista. Seuraako Suomi tässäkin Ruotsin esimerkkiä ?

Linkit :

SVT / 17/11

SR4 artikkeli

Statistiikkaa / Poliisin tilastot, Lähde SVT

2020 poliisille ilmoitettiin Ruotsissa 385 ampumista. Ammuskeluissa kuoli 47 ihmistä, 118 loukkaantui ja 220 ampumisessa ei loukkaantunut ketään.

385 ampumisesta 65 on nostettu syyte. Näistä tähän mennessä 53 (14 %) on johtanut lainvoimaisiin tuomioihin. Muutama tapaus odottaa vielä ylemmän oikeusasteen päätöstä.

Murhasyytteiden määrä: 16, joista 10 (21 %) johti tuomioon, joka sai lainvoiman.

Syytteiden lukumäärä, joissa joku loukkaantui: 26, joista 23 (19 %) johti tuomioon, joka sai lainvoiman.

Niiden syytteiden lukumäärä, joissa kukaan ei loukkaantunut: 23, joista 20 (9 %) johti tuomioon, joka sai lainvoiman.

Suurin osa ammuskeluista liittyy järjestäytyneeseen rikollisuuteen, mutta tilastoihin sisältyy myös lähisuhteissa tapahtuneita väkivaltaisuuksia ja metsästysaseella ampumista.

+3
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ajankohtaisista asioista, tai vanhemmista putkiradioista sekä sienestämisestä ja juoksemisesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu