Sami Itanilla hieno perustelu kirjoitus Tokion olympialaisten perumisesta

Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itanilla oli tämän päivän Helsingin Sanomissa hyvin perusteltu kirjoitus Tokion olympialaisten perumisen välttämättömyydestä. Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) haluaa kovalla painostuksella järjestää kesällä olympialaiset, vaikka enemmistö japanilaisista ja maan terveydenhuolto toivoo kisojen perumista.  KOK johto haluaa turvata omat taloudelliset etunsa ja varmistaa valtavan rahoituksen urheilun arvot kansalaistoimintana unohtaneelle byrokraattiselle ja korruptoituneella kansainväliselle urheilujärjestelmälle. Erityisesti olympialaiset ja myös monet suurlajien suurkisat ovat muuttuneet rahantekokoneistoksi pienelle eliitilla ja tapahtumat ovat irronneet täysin urheilun perustasta kansalaistoiminnasta.

Päätökset suurkisojen järjestämisen paikoista tehdään hämärällä jounittelulla ja lahjonnalla. Perusteena kisojen myöntämiselle jollekkin kaupungille tulee olla sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, demokratian ja ympäristövastuullisuuden tukeminen. Kisoja tulee myöntää vain alueille, joissa kisojen tarvitsena urheiluinfra on valmiina ja suorituspaikat ovat aktiivisessa käytössä myös kisojen jälkeen. Maailma ei tarvitse orjatyöllä rakennettavia muutaman viikon käytössä olevia tarpeettomia stadioneja kuten tehdään Qtarissa. Tokion ja Pekingin kisojen peruminen loisi edellytykset ryhtyä kehittämään periaatteiltaam terveempää urheilujärjestelmää.    Hienoa, että Suomen urheiluliiton puheejohtajana on vahvat eteettiset arvot omaksunut ihminen.

+3
JoukoSillanpaa
Sosialidemokraatit Helsinki

Valtiotieteen maisteri, väitöskirjan valmistelua Suomen kokonaismaanpuolustuksen historiasta Helsingin yliopistossa, Itäkeskuksen sosialidemokraattien varapuheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu