Homeopatiasta ja muista vaihtoehtojen tarpeesta myös Suomessa

Homeopatia on maailman toiseksi käytetyin hoitomuoto. Suomessa sitä on haukuttu ja leimattu keksityillä pilkkanimillä ja väittämillä: uskomukseksi, plaseboksi, huuhaaksi…

Aktiivisin pilkkaaja ja asioiden vääristelijä lienee Prof. Juhani Knuuti. Knuuti on lääkäri ja vapaamuurari, jotka harjoittavat uskonnollisia rituaaleja, mutta samalla hän itse syyttää ihmisiä uskomuksien harjoittamisesta.

– Homeopaattiset lääkkeet ovat kaikissa EU-maissa lääkevalmisteita, joita Suomessakin valvoo Fimea. Fimea ei valvo: uskomuksia, huuhaata, plaseboa…, joten uskomus- ja plasebopuheet ovat kovin ristiriitaisia.

Mutta miksi Suomessa media on lähtenyt tähän ala-arvoiseen noitarovioon mukaan?

Osa toimittajista uskoo ihan oikeasti kyseisiin nimittelyihin ja keksittyjen teorioiden olevan tosia. Tutkivaa journalismia asiaa kohtaan ei esiinny Suomessa lainkaan, vaan ohjeet on saatu Lääkäriseura Duodecimilta, kertoi minulle Apu-Lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro. Onko Suomi vapaa maa tai onko meillä riippumaton media? Jos miljardit ihmiset luottavat johonkin, niin voiko sen tiedon täysin ulkopuolinen ryhmä kumota ja kieltää edes puhumasta?

Asiaton journalismi on johtanut taas siihen, että lukuista terapeutit ja -asiakkaat ovat lopettaneet lehtien tilauksia. Itsekin olen perunut 35v. kestäneen ESS tilauksen, 15v. kestäneen Tiede-lehden tilauksen ja viimeksi Apu-lehden. Jos lehti ei kerro olevansa riippuvainen tai sidoksissa, mutta on silti, niin semmoinen media johtaa ihmisiä harhaan.

Nämä ”vääräoppisten” roviot aiheuttavat myös lääkäreitä kohtaan suurta luottamuspulaa.

Joka toinen suomalainen käyttää vaihtoehtohoitoja, mutta lääkärille niistä ei uskalleta nykyisin kertoa. Keski-Euroopassa jossa ihmiset ovat terveempiä, tätä asetelmaa ei esiinny ja hoidoista käytetään oikeita nimityksiä. Suomi taas on tässä asiassa hyvin: rasistinen, suvaitsematon ja sivistymätön, verrattuna miltei mihin tahansa muuhun valtioon. Keksi-Euroopassa yli 50 000 lääkäriä käyttää homeopatiaa potilaittensa hoidossa.

Kaikki tämä vastakkainasettelu Suomessa vain siksi, että yksi koulukunta haluaa täällä monopolin kansaan ja media on heistä riippuvainen. Aikoinaan kirkko määritti meillä asiat, sitten meitä hallitsi Neuvostoliitto ja nyt lääketiede. Medikalisoituminen tulee meille näistä kalleimmaksi, saastuttaa vesistöt, pohjavedet ja sairastuttaa ihmiset – joka näkyy nyt hyvinvointiaikana alati pidentyvinä sairasjonoina. Oireiden hoito ei useinkaan paranna, vaan altistaa useimmiten pysyville sairauksille.

Ihmisen korkeaksi kehittynyttä puolustusta- tai ongelmista viestivää kipua, ei pitäisi korvata tai kumota aina lääkkein – tai se johtaa alati heikentyvään evoluutioon.  

Vielä -70–80 luvulla lääkkeitä käyttävä- tai sairas nuori oli erittäin harvinainen, mutta nykyisin ihan yleistä. Ainoa ”lääke” alati sairaampaan kansaa on laittaa lisää rahaa diagnosoimiseen ja lääkitsemiseen. Petteri Orpo kertoi terveydenhoidon maksavan vuosittain aina miljardin lisää. Eikä mikään ihme, jos halutaan vain ihmisten syövän pysyvämmin lääkkeitä ja vaihtoehdotkin  pitää kieltää.

Suomessa mollatut: CAM-Complementary and alternative medicine, täydentäviä ja vaihtoehtoiset hoidot (akupunktio, bioresonans, homeopatia…) eivät lääkitse, vaan niillä autetaan/ herätetään kehoa itseään parantumaan. Näitä hoitoja ei pidä edes yrittää rinnastaa tai verrata lääkehoitoihin, vaan soveltaa.

Tarpeeton mustamaalaaminen tai kieltolait eivät yleensä johda mihinkään hyvään. Voitaisiin ennemminkin miettiä, mikä olisi kansalle parhaaksi tai edes kysyä, miten kansa on itse kokenut eri hoitomuodot?

Homeopatia on direktiivin suojattua lääkevalmisteita – vahvistaa Fimea.
https://fimea.fi/myyntiluvat/kasvirohdoslaakkeet_ja_homeopaattiset_valmisteet/homeopaattiset_ja_antroposofiset_valmisteet

Tieteellisiä tutkimuksia homeopatiasta
https://jounijamsa.fi/tieteellisia-tutkimuksia-homeopatiasta/

jouni jämsä

Terveyspalveluiden asiantuntija, kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen.

Demokratiaan kuuluvaa mielipiteiden kirjoa tai tutkittua tietoa, joita voi kommentoida rakentavasti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu