Ihmisten hoitoholhous jopa vaarallista

Kuukausi sitten lääketieteen prof. Juhani Knuuti kielsi HS ja 26.4 Ylellä, mm. C-vitamiinin käyttämisen koronan hoitoon. Yle käytti otsikoinnissa korostavaa ”uskomushoito”-nimeä – miksi ”kokokansan” Yle kansalaisia ja elinkeinonharjoittajia niin alati nimittelee, ei tiedetä? Lieneekö Yle liian korruptoitunut kaupallisimpaan tieteeseen tai toimittajissa ammattitaidottomuutta?

Tutkimuksellista ja kokemusperäistä tietoa oli kuitenkin aiemmin tullut Kiinasta, että C-vitamiini auttaisi koronan hoidossa. Professori Knuutin mielestä C-vitamiini on elintarvike ja sillä ei saa hoitaa sairauksia. Vitamiineja saa käyttää, mutta estämään tai hoitamaan sairautta on kiellettyä. Onhan aiheesta vaadittu jopa lakia (puoskarilaki), joka rajaisi sairaita hoitamasta itseään luontaisesti, vaikka lääkärit nostaisivat sairaalle kädet pystyyn. Kuolemakin olisi siis parempi, kuin sairaan edes yrittää luontaisilla menetelmillä.

Ihminen on osa luontoa, mutta kaikki luontainen hoito pitäisi sairailta rajata. Vaikka luontaisvalmiste ei olisikaan superlääke esim. syöpään, niin joskus jo 1 % apu voi olla se merkittävä – joten kenellä olisi oikeus kieltää yleensä mitään hoitoa, jos ei kiletäjä itsekään pysty auttamaan, kuten vaikka koronan hoidossa?

Näitä vastaavia kieltoja tai kannanottoja tulee lääketieteen edustajilta lähes viikoittain, vaikka ihmiset eivät tunnu neuvoa edes etsivän. Moni ehkä jättää merkittävän tukihoidon pois ja se voi olla kohtalokasta.

Myös otsonilaitteen käytöstä estää tai suojata koronalta on nyt Tukes kampanjassaan varoittanut. Laitteita, jotka ovat huoneilmanpuhdistukseen tarkoitettu saa luonnollisesti käyttää, mutta jo ajatus estää sillä koronaa, olisi stoppi käytölle. Luulen Tukesin saaneen neuvot tähän myös lääketieteen puolelta.

Kieltoja perustellaan usein, ettei tuotetta ole tutkittu, että tuote auttaisi juuri siihen sairauteen. Miksi hoitomalli tai tuote pitäisi kieltää, jos ei ole tutkittu, ei siis myöskään kumottu vaikutusta? Harvoin kuitenkaan kuoleman sairas jää kotia syömään C-vitamiinia tai haistelemaan otsonia, ym. ja kieltäisi siksi muut hoidot ja jos näin käy, vapaassa maassa pitää siihenkin olla oikeus.

On vapaan maan vastaista, jos sairauksiin olisi oikeutettu vain lääketeollisuus ja lääkärit ja sairas ei saisi päättää omista hoitomenetelmistään. Kuin keho kuuluisi lääketieteelle. Missä Suomessa menee: tiedon annon, holhouksen ja diktatuurin raja? Mielestäni Suomi on nyt holhouksen ja lääkehoitodiktatuurin välimaassa ja jokainen kielto ja -laki vievät lähemmäksi diktatuuria.

Tilanne, jossa mediaa ja virastoja ohjailee Suomessa tieteen nimissä ”pari” henkilöä, on myös outo. Minusta näissä uutisoinneissa ei ole kyse tieteestä, sairaiden parhaasta, vaan: kilpailuaseman väärinkäytöstä, uskomuksesta yhteen totuuteen tai mustasukkaisuudesta potilaisiin ja siitä kertoo jo käytetty verbaliikka.

jouni jämsä

CAM-terapeutti, kansainvälisen CAM-yhdistyksen ja Suomen Yrittäjien jäsen. Epäoikeudenmukaisuutta on Suomessa yllättävän monessa. Saatat olla myös manipuloitu ajattelemaan asioista määrätysti. Eriarvoisuus on suurempaan kuin koskaan ennen, mutta sen havaitsemiseen tarvitsee aiempaa enemmän ajatuksia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu